Rock City

Jalava on kosminen tamperelainen!

MONIPUOLINEN Jalava rakastaa laajasti.

Mansen moreenista kasvava Jalava esittelee uuden lättynsä tamperelaisille torstaina.

-

Jalava juhlii torstaina Klubilla uutta pitkäsoittoaan. Vuosien jälkeen on teemalevy yhden miehen vaiheista eron ja uuden rakkauden välissä.

Albumilla mies sekoaa, sekoilee, punnitsee elämänsä arvoja ja lopulta rauhoittuu uuteen tilaisuuteen. Musiikillisesti Vuosien jälkeen liikkuu laajasti mutta linjakkaasti.

– Jalava haluaa jatkaa tällä levyllä tutkimusmatkaansa countryn, folkin, popin ja rockin parissa, uskoen vahvasti siihen, että siitä syntyy jotakin suomalaiseen sielunmaisemaan sopivaa, yhtyeen laulaja ja biisinikkari Antti Westman kertoo.

– Gram Parsons käytti musiikistaan termiä Cosmic American Music, joten Jalavan musiikista puhuttaessa voidaan käyttää nimeä Kosminen kotimainen.

Jalavan kokoonpano on elänyt vuosien varrella. Kun bändin perustaja Ville Wacklin lähti yhtyeestä vuonna 2013, porukka mietti hetken jatkamisen mielekkyyttä. Orkesteri kuitenkin jalostui nopeasti kitaristi Lauri Myllymäellä, ja Jalava jatkoi matkaansa kohti kovaa nykykuntoaan.

– Jalavalla on nyt erittäin hyvä boogie. Seuraavalle levylle on iso kasa biisejä valmiina ja niitä soitellaan jo livenäkin. Muutimme myös juuri uuteen vastavalmistuneeseen treenikämppään, missä meidän on mahdollista studiolosuhteissa äänittää koska vaan. Eli tulevan kesän aikana olisi tarkoitus aloittaa uuden levyn nauhoitukset, Westman uumoilee.

Sitä ennen on siis kuitenkin aika antaa uutukaisen soida. Erittäin monipuolinen, taitavasti toteutettu ja kaareltaan kantava äänite toimii Westmanin mukaan myös livenä.

– Torstain keikalla on luvassa rentoa ja hyvää meininkiä, loistavia biisejä ja hyvännäköinen bändi. Ja soitto alkaa jo kello 20, joten yömyöhään ei tarvi ainakaan livemusiikin vuoksi heilua.

Jalava Klubilla 12.5.

jalavamusiikki.com

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Rock City

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat