Paikalliset

Kangasalan seurakunta oikoo some-väitteitä: "Turvapaikanhakijat kävivät vain vierailulla"

Tästä Kangasala-ryhmän kommentista kaikki lähti liikkeelle.

Kuvakaappaus/Facebook

Onko tässä ryhmässä vanhempia, joiden lapset käyvät Suoraman seurakuntakeskuksen iltapäiväkerhossa? Siellä on kuulemma jo pidemmän aikaa ollut maahanmuuttajataustaisia miehiä "vapaaehtoistyössä" ja ainakaan meidän talouteen ei tästä mitään ilmoitusta ole tullut!

Näin avaa pelin Kangasalla asuva perheenäiti Anne Facebookin Kangasala-ryhmässä. Anne jatkaa kommentointia tästä eteenkinpäin: kommentin kokonaisuudessaan voit lukea tämän jutun kuvituksena.

Sittemmin tapaus on huomioitu näyttävästi niin sanotun vaihtoehtomedian piirissä. Kangasalan seurakunnan johtava lapsi- ja perhetyön työntekijä Karin Uotila oikoo väitteitä.

- Maahanmuuttajataustaisia ihmisiä ei meillä ole töissä. Kyseessä oli alle tunnin mittainen vierailu Kaivannon vastaanottokeskuksesta. Tämä yhteys tuli yhden työntekijämme kautta, joten ilman muuta halusimme kutsua heitä mukaan, Uotila kertoo Tamperelaiselle.

Entäpä väitteet turvapaikanhakijoiden "turhan tuttavallisesta jutustelusta".

- Eräs turvapaikanhakija on erittäin lahjakas piirtäjä, joten hän opetti kerholaisille piirtämistä ja jutteli heidän kanssaan siinä samalla. Keskustelu oli aivan tavallista keskustelua, Uotila sanoo.

Keskustelu Kaivannon vastaanottokeskuksen ympärillä on äitynyt sittemmin hyvin monipolviseksi. 

- Kaivannon vastaanottokeskukseen liittyvä keskustelu on ollut pääosin luokaton. Se on aiheuttanut lukemattomia riitoja jopa sukulaisten välille, ystävistä ja hyvänpäiväntutuista puhumattakaan, kirjoittaa paikkakunnalla ilmestyvä Kangasalan Sanomat pääkirjoituksessaan huhtikuun alussa.

Vastaanottokeskus lopettaa toimintansa toukokuussa.

LUE LISÄÄ: Kangasalan seurakunta lähetti tiedotteen asiasta

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat