Paikalliset

Mitä tämä nainen oikein puuhaa Lielahden kartanon ullakolla? Katso video ja ylläty

PUUHAILIJA Maria Mattila tunnetaan Keltaisen Talon Mariana ja Jytämimmien Mara Ballsina. Nyt ex-jytämimmi elvyttää Hiedanrantaa.

Maria Mattila tunnetaan Tampereella todellisena kulttuurin puuhanaisena. Nyt hän elvyttää Lielahden Hiedanrannan seutua. Lielahden kartanoon naisella on monta suunnitelmaa.

Pekka Ruissalo

32-vuotias tamperelainen Maria Mattila ei välttämättä vastaa stereotyyppisintä mahdollisinta yrittäjäkuvaa. Sellainen nainen kuitenkin on: yrittäjä, tai jos häneltä kysyy, puuhailija.

– Äitini ja isoäitini ovat samanlaisia. Puuhailijoita, puhelias Mattila sanoo.

Paljon on puuhattukin. Mattila muistetaan kansallisella tasolla suosituksi nousseen Jukka & Jytämimmit -yhtyeen energisenä basistina ja paikallisemmalla tasolla Tammelan Keltaisen talon puuhanaisena. Molemmat projektit ovat nyt taakse jäänyttä elämää: Jytämimmit lopetti toimintansa viime kesään ja Keltainen talo todennäköisesti seuraavaksi puretaan.

– Olen molemmista erittäin ylpeä. Jytämimmit eteni paljon pidemmälle ja isommaksi jutuksi kuin millainen siitä piti tulla. Keltaisen talon osalta olen ylpeä siitä, että sain sen kahdeksi vuodeksi kulttuurin ja ennen kaikkea musiikin käyttöön. Olen saanut asioita ja olen siitä kiitollinen.

Seuraavaksi Mattila aikoo tuoda kulttuurin Lielahden Hiedanrantaan. Mattilan työhuone on jo nyt alueella. Vierailemme Lielahden kartanossa, jonka osalta puuhanaisella on paljon visioita. Tuohon isoon tilaan menisi akustista elävää musiikkia, tuolla voisi taas järjestää vaikka kokouksia. Ja sitten on erikseen vielä vintti, jonne voisi viritellä kummitusmusikaalin.

Mistä rahoitus?

– Minulla on sellainen pyrkimys että menisi kuten Keltaisen talon osalta. Kaupunki antaa tilan käyttöön, minä tuon tänne vastavuoroisesti tapahtumia ja elämää.

Keltainen talo oli Mattilalla kaksi vuotta ”erittäin nimellisellä vuokralla”.

– En tee näitä asioita taloudellisen hyödyn takia. Kun raha astuu kuvaan mukaan, fokus katoaa aina.

Mattilan päivistä on varattu riittävä osa myös palkkatyöhön. Leipä tulee pöytään graafikon töistä.

– Täytyy kuitenkin muistaa, että tulen hyvin pienellä toimeen. Olen pyrkinyt karsimaan kaikki turhat kulut pois, nykyisin baarittelukaan ei enää hotsita. Tekeminen on nyt elämässä sitä olennaista ja siihen käytän kaiken sen energian mikä naisesta irti lähtee, Mattila korostaa.

Mitä Maria Mattila on suunnitellut Lielahden kartanon ullakolle? Katso video tästä

 

Maria Mattila

32-vuotias tamperelainen yrittäjä ja kulttuurin puuhanainen.

Tunnetaan Jukka & Jytämimmit -yhtyeen Mara Ballsina sekä Keltaisen talon ylläpitäjänä.

Ammatiltaan graafikko ja yrittäjä.

Kehittää nyt kulttuuritoimintaa Lielahden Hiedanrannan alueella.

Mara Ballsin levy Vuorten taa julkaistaan perjantaina 13.5.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat