Paikalliset

Kansi ja areena kasvoivat Kruunuksi – Tästä on kyse suurhankkeessa

AREENA Uudessa suunnitelmassa hotelli sijaitsee monitoimihallissa.

Noin 500 miljoonaa maksavaa Kruunua markkinoidaan Suomen suurimpana ravintola- ja viihdekeskittymänä. Asuntoja kuuteen tornitaloon mahtuu tuhat. Areenaan jääkiekko-otteluihin sopii 11 500 katsojaa, muihin tapahtumiin 14 000.

SRV/Aihio Arkkitehdit

Tampereen Areenan sisuskalut on laitettu viime kuukausina uusiksi, mutta ulkonäön pitäisi pysyä suunnilleen samanlaisena.

Nyt työnimellä Kruunu markkinoitava hanke ei ole sitä eteenpäin vievän SRV:n puheissa enää junaradan päällä oleva kansi ja sen päälle rakennettava monitoimiareena. Kaupunginosakin tuntuu jo vaatimattomalta.

– Nyt ei puhuta vain areenasta, vaan kyseessä on Suomen suurin ravintola- ja viihdekeskittymä, hehkuttaa SRV:llä hankekehityksestä vastaava varatoimitusjohtaja Timo Nieminen.

Suurin uudistus aiempiin suunnitelmiin verrattuna on hotellin siirtyminen jäähallirakennuksen yläkerroksiin. Käytännössä hotellilla olisi tiloja 4–5 kerrosta jäähallin yläpuolella.

Niemisen mukaan ratkaisu on ainutlaatuinen koko Euroopassa. Areenan tapahtumakäytön ulkopuolella tyhjinä olevat tilat ovat hotellin käytössä. Hotelliin on suunniteltu 300–400 huonetta.

– Esimerkiksi konsertin puolilajalla voi mennä huoneeseen juomaan skumppaa. Hotellin ja aitoiden vastaanotto toimii samassa. Katsomoravintola on hotellin aamiaisravintolana ja aitiot neuvottelutiloina.

SRV:n mukaan koko hankkeen arvo on yhteensä 500 miljoonaa euroa. Arvioon sisältyy kannan ja areena lisäksi kuusi tornitaloa, joista korkein on 28 kerrosta.

Lopullisen totetutuspäätöksen SRV tekee syksyllä. Tampereen kaupunginvaltuusto päättää SRV:n kanssa tehtävästä sopimuspaketista vielä toukokuussa.

Kaupunki on lähdössä mukaan 26 miljoonalla osin kiinteistösijoittajana vähemmistöosakkaana ja osin lainoittajana. Kaupunki rakentaa kannen 22,7 miljoonalla ja maksaa infraa vaiheittain. Valtiolta haetaan 20 miljoonaa.

– Emme ole vaatineet Tampereelta uusia sitoumuksia, korostaa Nieminen.

Jos SRV:n päätös on myönteinen, alkaa eteläisen kannen rakentaminen ensi kesänä. Areenan rakentamisen on tarkoitus alkaa keväällä 2018.

Kruunu

koko hankkeen arvo noin 500 miljoonaa euroa

yhteensä noin 120 000 kerrosneliömetriä ja noin tujat asuntoa

sisältyy kaksi kantta, areena, harjoitushalli ja kuusi tornitaloa

rakennusvuosina 2017–2025 tuo Tampereelle 3 600 työpaikkaa

Areenan katsomokapasiteetti 14 000, jääkiekko-otteluissa 11 500

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat