Paikalliset

Terhi Kiemungille moitteita valtuustosta

Petteri Mäkinen

Tampereen kaupunginvaltuuston valtuustoryhmien puheenjohtajat käänsivät selkänsä Terhi Kiemungille (ps).

Ryhmien puheenjohtajat Leena Kostiainen (kok+rkp), Pekka Salmi (sd), Anna-Kaisa Heinämäki (vihr), Mikko Aaltonen (vas) ja Satu Sipilä (kd) kertovat kannanotossaan, että Kiemungin sosiaalisessa mediassa esittämät mielipiteet eivät sovi useita luottamustoimia hoitavalle henkilölle.

– Hän halventaa kannanotoissaan ihmisiä etnisen taustan ja uskonnon perusteella, ja siten lietsoo perusteetonta pelkoa ja ennakkoluuloja. Mielipiteet ovat olleet avoimen vihamielisiä, ihmisarvoa alentavia ja ovat ylittäneet räikeästi sopivan käytöksen rajan. Kiemunki on ottanut asiattoman ja pilkallisen kommentointinsa kohteeksi myös lapset, kannanotossa todetaan.

Ryhmien puheenjohtajat muistuttavat, että Tampereen kaupunki ja sen toimijat ovat sitoutuneet rasismin kitkemiseen ja ennalta ehkäisyyn.

– Maahanmuuttoon liittyvä laaja-alainen keskustelu on tarpeellista ja monenlaisia mielipiteitä voi esittää, mutta avoimen vihamieliset ja pilkkaavat kirjoitukset ja kannanotot eivät ole vastuullista ja sopivaa käytöstä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat