Paikalliset

Tampereen persupomo ulos puoluehallituksesta - "Elämä jatkuu"

Terhi Kiemunki välttyi syytteiltä tamperelaiseen virkamieheen liittyvässä tapauksessa.

Terhi Kiemungin nettisivut

Perussuomalaisten puoluevaltuusto järjesti viime lauantaina uuden puoluehallituksen kokoonpanosta. Tuo kokous päätti laittaa kahden muun hallituksen jäsenen ohella ulos myös tamperelaisen Terhi Kiemungin. Kolmikkoa yhdisti vaatimus puolueen ns. kriisikokouksesta. Kiemunki oli myös mukana vaatimassa syksyllä, että perussuomalaisten hallitusjatkosta pitäisi äänestää puoluehallituksen, -valtuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokouksessa.

– Minua tuettiin Tampereelta (Kiemunki on Tampereen Perussuomalaisten puheenjohtaja), mutta lopulta Pirkanmaan-piiri päätti esittää tilalleni toista ehdokasta. Ei siinä mitään, tällaista tämä voi olla, Kiemunki sanoo.

Kiemunki on edelleen sitä mieltä, että Perussuomalaisten pitäisi suhtautua esimerkiksi maahanmuuttoon entistä tiukemmin. Syksyllä nainen oli mukana järjestämässä bussikuljetusta Tornioon Rajat kiinni -mielenosoitukseen, jossa vastustettiin hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa.

– Maahanmuuttopolitiikka on liian lepsua. Kyllä siinä kiristämisen varaa olisi.

Toisaalta Kiemunki kaipaisi myös parempaa maahanmuuttokeskustelua.

– On vastenmielistä, miten vahvasti mielipiteet ovat jakautuneet. Kumpikaan osapuoli ei kuuntele toista.

Rajat kiinni-verkostoon on sittemmin liitetty monenlaista toimijaa, ja väkivallan käyttäminen vaihtoehtonakin on leijunut mukana maahanmuuttokeskustelussa. Tuosta vaihtoehdosta Kiemunki sanoutuu irti.

– Kun politiikasta puhutaan, väkivalta ei saisi tulla edes mieleen.

Kiemungin näkemyksen mukaan yhteiskunnallisessa toiminnassa väkivaltaa on, mutta sitä käyttävät hänen mukaansa vain anarkistit. (Tamperelainen uutisoi tänään verkkosivuillaan Tampereen Sons of Odinin julkilausumasta, jota voi pitää tästä näkökulmasta varsin uhmakkaana.)

– Olin mukana kulkueessa. Väkivalta tuli siinä ulkopuolella.

Kymmenen vuotta Perussuomalaisissa mukana ollut Kiemunki suhtautuu tulevaisuuteensa ja puolueen tulevaisuuteen luottavaisesti.

– Tässä on oltu mukana pitkään. Elämä ja työ jatkuu samaan malliin kuin ennenkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat