Paikalliset

Ammattilaiskoripalloilijalle työ tulee vasta toisena

URHEILU Joonas Cavén ei ota turhia paineita tavoitellessaan Suomen mestaruutta Pyrinnön paidassa.

Joonas Cavén aikoo tuulettaa vielä tänä vuonna koripallon Suomen mestaruutta.

Sonja Sivonen

Joonas Cavén pelaa Korisliigaa Pyrinnön paidassa, vaikka hänellä olisi ollut mahdollisuus pelata ulkomaillakin.

– Ei tämä ole taloudellisesti kannattavin sopimus, mutta on mahtavaa pelata kotiyleisön edessä Tampereella. Pelaan samojen kavereiden kanssa, joiden kanssa olen urani aloittanutkin. Sitä ei voi korvata mikään raha, kertoo Cavén.

Nuorelle koripalloilijalle on kertynyt paljon saavutuksia, mutta hän arvostaa enemmän ihmisiä kuin voittoja tai taloudellista etua.

– Ihmiset tuovat elämään paljon rikkautta. Olen pelannut monta vuotta ulkomailla, missä keskityttiin pelkästään koripalloon. Ne olivat hienoja vuosia, mutta nyt on aika keskittyä myös muihin asioihin, kuten ihmissuhteisiin, hän kertoo.

Kaikki alkoi siitä, kun kuusivuotiaana pelasin jalkapalloa, ja Pyrinnön valmentaja bongasi minut’’

Cavén kertoo Pyrinnön alkukauden pelien menneen alle odotuksien.

– Pelimme on ollut ailahtelevaa. Tavoitteena on voittaa Suomen mestaruus, joten hyvä suorittaminen on tärkeä saada säännölliseksi rutiiniksi, hän toteaa.

Lahjakas, nopea ja pitkä Cavén luottaa omaan ja joukkueensa tekemiseen.

– On etu, että tulemme hyvin juttuun pelaajien kanssa. Saimme joukkueeseen myös vahvistuksia, jotka vievät peliä eteenpäin, hän uskoo.

Pyrinnön laiturin menestyksekäs koripalloura ei ole itsestäänselvyys.

– Kaikki alkoi siitä, kun kuusivuotiaana pelasin jalkapalloa ja Pyrinnön valmentaja bongasi minut. Olin pitkä, joten hän halusi minun kokeilevan koripalloa. Lapsuusaika menikin hyvin urheilupainotteisesti, mikä on varmaan yksi syy menestykseen, hän pohtii.

Cavén haluaisi kehittää omaa peliään vielä paremmaksi tulevaisuudessa ja katsoo kausi kerrallaan, mihin lahjakkuus ja työ riittää.

Nuorenkoripalloilijalupauksen lukio jäi kesken ammattihaaveiden muuttuessa todeksi.

– En jaksanut keskittyä opiskeluun, koska minulle tarjottiin 17-vuotiaana mahdollisuutta Espanjassa pelaamiseen. En heti tarttunut mahdollisuuteen sen saadessani, mutta ajatus jäi muhimaan päähän. Täysi-ikäisyyttä lähestyessäni tartuin tilaisuuteen ja lähdin Espanjaan kolmeksi vuodeksi pelaamaan.

Cavénin haave ulkomailla pelaamisesta tuli toteen ja nyt hän nauttii taas pelaamisesta kotona.

– Halusin palata Tampereelle tässä kohtaa, koska ajattelin läheisten seuran ja kotimaisemien tekevän välillä hyvää. Tavoitteeni on saada suorittaminen tasaisen hyväksi, mikä on ollut alkukaudesta hieman vaikeaa. Kotiyleisö luo onneksi hyvää energiaa, joten se auttaa varmasti hyvän pelivireen saavuttamisessa! hymyilee Cavén.

Joonas Cavén

Pituus: 211 senttimetriä

Ikä: 23 vuotta

Pelipaikka: laituri

Suomen mestari 2011

EM-kilpailuissa 16. sija 2015

Universiadissa 14. sija 2015

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat