Paikalliset

Tämä Vuoden Tamperelainen -kirous ei toteudu tänä vuonna

VUODEN TAMPERELAINEN 2016 Kissakahvila Purnauskis voitti mansekiekon ihmepojan ja monien lavojen kultakurkun.

Markus ja Tiina Aaltonen vastaanottivat Vuoden Tamperelainen 2016 -palkinnon päätoimittaja Karri Kannalalta.

Petteri Mäkinen

Huoli pois, tamperelaiset.

Roskasakki Kaija ja Ilkka Erkkilä ilmoitti Vuoden Tamperelainen 2014 -palkinnon saatuaan, että he muuttavat pois Tampereelta. Viime vuoden voittaja Nurmijärvellä asuva Santtu-Matias Rouvalikin kiertää maailmaa kiihtyvään tahtiin.

Nyt Vuoden Tamperelainen -kirous ei toteudu.

Kissakahviloita saattaa nousta ympäri Suomea, mutta Purnauskis on ja pysyy tamperelaisena.

Näin vakuuttivat yrittäjät Tiina ja Markus Aaltonen, joiden Kissakahvila Purnauskis palkittiin Vuoden Tamperelainen 2016 -tittelillä.

Yrittäjäpariskunnan mielestä Purnauskis on ennen kaikkea tamperelainen ilmiö. Jos Aaltoset lähtevät viemään kissakahviloita jonnekin muualle Suomeen, nimi ja henki on erilainen kuin Purnauskiksessa.

– Tämä tulee olemaan ainoa Purnauskis. Tamperelaiset ovat ennakkoluulottomampia ja leppoisampia. Ei tämä olisi välttämättä lähtenyt lentoon esimerkiksi Helsingissä, pohtivat Aaltoset.

Purnauskista äänestäneet kehuivat, että alle kaksi vuotta sitten avatusta kissakahvilasta on kasvanut nopeasti matkailuvaltti Tampereelle, jolla on jo selvä positiivinen imagovaikutus koko kaupungille.

– Kyllä meillä käy paljon ihmisiä, jotka sanovat tulleensa vartavasten Tampereelle juuri Purnauskikseen, naurahtaa Tiina Aaltonen.

Tammelan Aaltosenkadulla sijaitseva Purnauskis keräsi kehuja myös sosiaalisena toimijana. Kissakahvilan merkitystä sosiaalisen kuntoutuksen ympäristönä ei voi rahassa mitata, totesi eräs äänestäjä.

– Ei ole ollenkaan sama asia juoda kotona kahvia kissan kanssa ja kissakahvilassa. Meillä käyminen on aina elämys. Purnauskis on siitä harvinainen kahvila, että siellä harva ottaa kännykän esiin. Kokemus on niin vahva.

Aaltoset vastaanottivat palkinnon lauantaina Koskikeskuksessa järjestetyllä Kulttuuritorilla.

Äänestyksen kakkonen oli jääkiekkoilija Patrik Laine ja kolmonen laulaja Jarkko Ahola. Nelokseksi ja vitoseksi nousivat parhaat lukijoiden omat ehdokkaat. Neljäs oli Motoristit koulukiusaamista vastaan -toiminnan puuhamies Ari Santaharju ja viides puolueeksi haluavien Suomidekraattinen tamperelainen puhemies Marko Parkkola.

Vuoden Tamperelainen -äänestyksen järjestävät Kaupunkilehti Tamperelainen ja Tampere Tunnetuksi ry.

Lue omien ehdokkaiden ykkösen Ari Santaharjun haastattelu sivulta 9

Vuoden Tamperelainen 2016

1) Kissakahvila Purnauskis 23,0 %

2) Patrik Laine 12,1 %

3) Jarkko Ahola 10,9 %

4) Ari Santaharju 10,3 %

5) Marko Parkkola 10,1 %

Ääniä annettiin yhteensä 6573

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat