Paikalliset

Kiinteistöjen välityspalkkioista selvitys – Näin kävi Tampereella

ASUNTOKAUPPA Välityspalkkiot ovat Tampereella koko maan keskiarvoa halvemmat.

Espoo haluaa löytää välivuokrauksen avulla asuntoja asunnottomuudesta kärsiville espoolaisnuorille.

Johanna Erjonsalo

Kiinteistöjen välityspalkkiot laskivat Tampereella 0,06 prosenttiyksikköä vuoden tarkastelujaksolla, kertoo Asuntojenmyynti.fin välityspalkkiovertailu.

Tampereella omakotitalojen ammattivälityksestä kuluttajilta pyydettävä keskiarvopalkkio on juuri nyt 4,06 prosenttia sisältäen arvonlisäveron.

Asunto-osakkeiden vastaavat hinnat pystyttelivät kaupungissa vuonna 2015 ennallaan.

Kerrostalo-osakkeen välityksestä pyydetään edelleen Tampereella keskimäärin 3,89 prosenttia sisältäen arvonlisäveron.

Asunto-osakkeiden arvonlisäverollisten välityspalkkioiden koko maan keskiarvo laski viime vuonna 0,03 prosenttiyksikköä. Suomen asunto-osakkeen ammattivälityksen kuluttajilta pyydettävä keskiarvopalkkio on juuri nyt 4,16 prosenttia sisältäen arvonlisäveron.

Edullisinta asunto-osakkeen välityspalvelua saa juuri nyt Kuopiossa, jossa paikalliset välitysyritykset pyytävät asunto-osakkeiden välityksestä keskimäärin 3,60 prosenttia. Kalleinta asunto-osakkeiden välitys sen sijaan on Lappeenrannassa, jossa esim. kerrostaloasunnon välityksestä pyydetään vastaavasti 4,49 prosenttia.

Kiinteistöjen arvonlisäverolliset välityshinnat laskivat koko maan tasolla viime vuonna keskiarvollisesti 0,02 prosenttiyksikköä. Suomen kiinteistönvälityksen kuluttajilta pyydettävä keskiarvopalkkio on juuri nyt 4,33 prosenttia sisältäen arvonlisäveron.

Edullisinta kiinteistönvälitystä saa juuri nyt Kuopiossa, jossa paikalliset välitysyritykset pyytävät kiinteistön välityksestä keskimäärin 3,65 prosenttia. Kalleinta kiinteistöjen välitys sen sijaan on Hämeenlinnassa, jossa esimerkiksi omakotitalon välityksestä pyydetään vastaavasti 4,64 prosenttia.

Palvelu seuraa aluehallintovirastojen valvomien laillistettujen kiinteistönvälitysyritysten lain hintamerkintäasetuksen mukaan julkaisemia kiinteistönvälityksen listahintoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat