Uusi yrittäjä Tampereen ja Helsingin väliseen bussiliikenteeseen – Lupaa lippuja 5 eurolla

Pohjolan Liikenteen bussi Vihdissä. Jos lupa ELY-keskukselta irtoaa, samojen tunnusten alla kulkeviä busseja voi tulla myös Tampereelle.

Essi Harju

Pohjolan Liikenteellä on suunnitteilla pikavuoroliikenteen käynnistäminen Tampere-Helsinki-välillä 21. maaliskuuta alkaen.

Arkipäiville on suunniteltu seitsemän bussivuoroa kumpaankin suuntaan. Lauantaisin ja sunnuntaisin vuoroja on kolme molempiin suuntiin.

– Pohjolan Liikenne näkee pikavuoroliikenteessä hyviä kasvumahdollisuuksia. Siksi haluamme tarjota oman mukavan pikavuoropalvelumme Tampereen ja Helsingin väliseen matkustukseen. Hintamme tulevat olemaan edulliset ja kilpailukykyiset, sillä lippuja tullaan myymään jopa viidellä eurolla, Pohjolan Liikenteen toimitusjohtaja Heikki Alanko toteaa.

Pohjolan Liikenne on jättänyt hakemuksen pikavuoroliikenteen aloittamisesta ELY-keskukselle viime vuoden lopussa. Vuorojen liikennöinti käynnistyy 21. maaliskuuta, jos viranomainen hyväksyy lupahakemukset.

Lippuja Tampere-Helsinki-matkoille tulee myyntiin pian reittilupien varmistuttua. Liikenteen käynnistyessä tullaan Tampereelle rekrytoimaan seitsemän linja-autonkuljettajaa.

Uusi reitti alkaa Tampereella Pyynikintorilta, josta se etenee Keskustorin, Kalevan, jäähallin ja Hervannan kautta Helsinkiin. Pääkaupunkiseudulla pikavuoro pysähtyy ennen Kampin linja-autoasemaa Vantaan Keimolassa, josta pääsee kätevästi siirtymään kehäradan kautta lentoasemalle.

Käyttäjän Petteri Mäkinen kuva

Petteri Mäkinen