Paikalliset

Tampereella perustettu perussuomalaisten vaihtoehto haluaa puolueeksi – "Jos Soini olisi pitänyt lupauksensa, meitä ei tarvittaisi"

POLITIIKKA Tampereella perustettu Suomidemokraatit antaa vaihtoehdon perussuomalaisille.

Marko Parkkola kuului aikaisemmin Keiteleellä asuessaan kokoomukseen ja toimi sivistyslautakunnan jäsenenä.

Helinä Kanninen

Suomidemokraatit-yhdistys on aloittanut kannattajakorttikeräyksen päästäkseen rekisteröidyksi puolueeksi. Jäsenistä ylivoimaisesti suurin osa on entisiä perussuomalaisia. Mukana on myös Muutospuolueesta tulleita.

– Uutta puoluetta ei tarvittaisi, jos Timo Soini olisi pitänyt ennen eduskuntavaaleja antamansa lupaukset, Suomidemokraattien viestintäpäällikkö Marko Parkkola sanoo.

– Perussuomalaiset olivat ennen EU- ja eurovastaisia, mutta nyt kun puolue on hallituksessa, he ovat hyväksyneet päätöksiä, joita ennen vastustivat. Kreikalle on annettu uusi tukipaketti ja perussuomalaiset kannattavat myös vapaakauppasopimusta. Sen myötähän voidaan myydä vaikka Suomen pohjavedet.

Suomidemokraattien tärkein tavoite politiikassa on suora demokratia ja yksilön vapauden puolustaminen.

– Ihmiset olisi saatava käsittämään, että he voivat vaikuttaa asioihinsa. Suora yhteys päätöksiin on toteutettavissa.

– Suomessa on nyt edustuksellinen demokratia, mutta laki antaa kuitenkin myöten eduskunnan hylätä kansalaisaloitteet, vaikka allekirjoittaneita olisi vaaditut 50 000. Tähän on saatava muutos.

Suomidemokraattien arvot ovat Suomen etu laajasti käsitettynä ja tapauskohtaisesti ajateltuna.

Verotuksessa yhdistys ajaa Viron mallia, missä yritykset maksavat veroa vain kun ottavat rahaa ulos. Jos rahat käytetään investointeihin, niin silloin yritystä ei veroteta.

– Iso asia meille on myös muutos perustuslakituomioistuimen koostumukseen. Nyt perustuslakivaliokunnassa on hallituspuolueiden omia jäseniä, mistä seuraa eturistiriita. Pitäisi olla puolueeton perustuslakituomioistuin, joka voi ennalta puuttua epäkelpoihin ehdotuksiin.

Maahanmuuttopolitiikkaan Suomidemokraatit ajavat muutosta, jonka mukaan laista pitää poistaa toissijainen turvapaikkaoikeus, mille ei ole YK:n turvapaikkastatusta. Lisäksi turvapaikkaa maahanmuuttajille myönnettäessä on seurattava Suomen talouskehitystä.

Suomidemokraatit ovat tällä hetkellä Suomessa ainut puolue, joka ajaa eroa EU:sta ja eurosta.

– Vaikka me nyt tekisimme mitä talousuudistuksia, ne ovat turhia, koska emme voi kilpailla Saksan kanssa, Parkkola sanoo.

Kunnallisvaaleihin 2017 suomidemokraateilla ei ole vielä suunnitelmia valmiina, sillä kaikki aika on mennyt organisaation rakentamiseen. Töitä tehdään kunnallisvaalikampanjan aikaansaamiseksi. Parkkola on tulevaisuudesta toiveikas:

– Jäseniksi on tulossa kovia nimiä.

Marko Parkkola, 38

Suomidemokraattien viestintäpäällikkö

myyntimerkantti

avoliitossa, kaksi lasta

www.suomidemokraatti.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat