Paikalliset

Katso video – Tällainen yhdistys on peliharrastajien oma Kasettilamerit

NOSTALGIA Tampereen Pelimuseo keräsi joukkorahoitusta komeasti liki 90 000 euroa.

Alan harrastajien jo kovasti odottama Tampereen Pelimuseo etenee aikataulussa. Pelimuseon on tarkoitus avata ovensa museokeskus Vapriikkiin tammikuussa 2017. Hanketta tukeneille ovet avautuvat suunnitellun aikataulun mukaan jo joulukuussa 2016. Suomen pelimuseon näyttelylle on alustavasti varattu noin 400 neliön tilat Vapriikista.

– Taannoinen joukkorahoituskampanja meni todella hyvin. Huomasimme, että museolle on kysyntää, kertoo Mediamuseo Rupriikin tutkija Niklas Nylund.

Joukkorahoituksella museo keräsi 86 000 euroa. Yksittäisiä rahoittajia tähän summaan on 1 100. Hanketta on tukemassa joukkorahoittajien lisäksi kaupungin organisoima Avoin Tampere -projekti ja Tampereen museopalvelut. Tukena on ollut lisäksi monia suomalaisia pitkän linjan tietokonepelitoimijoita, lehtiä ja muita yhteisöjä.

Nylundin mukaan tehtävää on hyvästä alusta huolimatta vielä varsin paljon.

– Suurin haaste on varmasti se, miten löytää museoon pelattavaa niin paljon kuin on luvattu, Nylund pohtii.

Suomen pelimuseon esittelysivuilla luvataan useampia pelinurkkauksia, jotka ryhmitetään eri aikakausien mukaisesti. ”Museoon syntyy mm. pelihalli, jossa kokeiltavana on peliautomaatteja jopa 1970-luvun elektromekaanisista laitteista alkaen, ja peliharrastajien huoneita eri vuosikymmeniltä”, kotisivuilla visioidaan.

Historia on nostalgista, mutta vaatii käytännön tasolla myös rahaa. Pelimuseo järjesti viime viikolla Vapriikissa tutustumistilaisuuden, jossa mukana oli myös ajan peliautomaatteja. Sittemmin yksityisomistukseen siirtyneet laitteet ovat edelleen varsin arvokkaita. Nylundilla on vankka usko siihen, että Pelimuseo avaa ovensa aikataulussa ja rahoitus toiminnalle löytyy.

– Monet peliharrastajat ovat ottaneet tämän sydämenasiakseen. Vaivannäkö on ollut melkoista ja tietenkin hyvin arvostettavaa, Nylund sanoo.

Mikä vanhoissa peleissä ja laitteissa sitten viehättää? Siihen saa vastata Kasettilamerit -ryhmän primus motor Jarkko Lehti.

– Näiden kanssa tulee aidosti nostalginen fiilis. Se vapauttaa arjen huolista ja murheista, Lehti kiteyttää.

Katso video tästä:

 

Suomen Pelimuseo

Tampereen kaupungin, Mediamuseo Rupriikin, Pelikonepeijoonien ja Tampereen yliopiston yhteistyöprojekti

Varattu 400 neliön tila Museokeskus Vapriikista

Avataan yleisölle suunnitelmien mukaan tammikuussa 2017, joukkorahoitukseen osallistuneet pääsevät museoon jo joulukuussa 2016

On kerännyt joukkorahoituksella 86 000 euroa

Suunnitelmissa ainakin pelihalli sekä peliharrastajien huoneita

Haasteena löytää kävijöille riittävästi nostalgista pelattavaa

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat