Puheenaihe

VR lupaa pysyviä alennuksia hintoihin – potkut ensivaiheessa 157 työntekijälle

Don Lehtinen

VR kertoo laskevansa junalippujensa hintoja pysyvästi ensi vuonna. Alennusten toteuttamiseksi junayhtiö ilmoittaa jatkavansa kustannusten karsimista ja palveluiden uudistamista sekä siirtämistä digitaalisiin välineisiin. 

VR kertoi maanantaina, että marraskuussa päättyneissä yt-neuvotteluissa on päätetty 157 työntekijän irtisanomisista. VR:n matkustajaliikennejohtajan Maisa Romanaisen mukaan nyt ilmoitetut irtisanomiset ovat alku vähennyksille.

– Aiomme laskea junalippujen hintoja pysyvästi ensi vuoden alkupuolella. Jotta voimme tehdä sen kannattavasti, meidän on uudistuttava ja muutettava toimintatapojamme, Romanainen linjaa.

Nyt ilmoitetut irtisanomiset koskevat lähinnä matkustajaliikennettä. Jatkossa irtisanomiset uhkaavat muun muassa kaluston ylläpitoa.

–  Yhteistoimintaneuvottelujen tuloksista kerrotaan vaiheittain, koska liikennerakenteesta ei ole tehty päätöksiä. Siihen ja junakaluston kunnossapitoon liittyvät päätökset annetaan kokonaisuudessaan myöhemmin.

Osana säästöjä VR lakkauttaa lipunmyynnin 13 asemalta ensi vuoden alkupuolella.

Hämeenlinnan, Joensuun, Karjaan, Kokkolan, Kouvolan, Kuopion, Lappeenrannan, Mikkelin, Pasilan, Riihimäen, Rovaniemen, Seinäjoen ja Vaasan asemien lipunmyyntipisteet suljetaan 10. tammikuuta mennessä. Lisäksi Kemijärven lipunmyyntipiste suljetaan ensi vuoden aikana.

VR on ilmoittanut yhteensä 50 miljoonan euron säästöistä, joilla haetaan tehokkuutta kaukojunaliikenteeseen.

Irtisanottaville työntekijöille VR tarjoaa muutosturvaa.

 

Kumpi on sinulle tärkeämpää?

Halvemmat junaliput
55% (49 ääntä)
VR:n työpaikat
45% (40 ääntä)
Ääniä yhteensä: 89

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat