Minne mennä

Iloiset rosvot Kasper, Jesper ja Joonatan hurmaavat TTT:ssa

TEATTERIARVIO Tampereella koko perheelle sopivia esityksiä riittää joulun alla monessa teatterissa.

Jasper Leppänen (Jesper), Veera Tapanainen (Kasper) ja Alina Lehti (Joonatan) ovat kolme iloista rosvoa.

Kari Sunnari

Teatterin tekeminen lapsille ja nuorille on erikoisen tärkeää. Hienon ja vahvan esityksen näkeminen voi vaikuttaa syvästi ja sen muistaa loppuelämänsä. Nuorista kasvaa myös tulevaa teatteriyleisöä.

Tampereen Työväen Teatteri on saanut yhteistyökumppaniksi Tampereen Musiikkiakatemian, mikä on mahdollistanut tavallista näyttävämmän esityksen. Thorbjörn Egnerin vuonna 1955 kirjoittama rakastettu klassikko Kasper, Jesper ja Joonatan – kolme iloista rosvoa saa nuorilta esittäjiltä raikkaan ja pirteän tulkinnan.

Pohjimmiltaan kiltit miehet varastavat yleensä vain nälkäänsä, mutta kerran he ryöstävät puolivahingossa Sohvi-neidin. Kardemumman kaupunki on pieni ja idyllinen paikka, jonka rauhaa rosvot järkyttävät.

Auvo Vihro on sovituksessaan ja ohjauksessaan säilyttänyt alkuperäisen sadun hengen ja saanut näyttelijät aidosti mukaan. Veera Tapanainen hurmaa letkeänä Kasperina taitavalla laulullaan.

Hän on myös hauska Kuljettaja Jytkynen. Jasper Leppänen on oivallinen Jesper ja Silius, Alina Lehti ponteva Joonatan. Liisa Hytin Sohvi-neidissä riittää virtaa, Teemu Sytelän poliisimestarissa pehmeyttä ja hänen vaimossaan Anna Rantasessa ymmärrystä.

Olli Tikkasen Vanha Topias on sympaattinen hahmo ja hämmästyttää komealla laulullaan. Ella Jaakkola urakoi taitavasti Makkaramestarin, Pikku-Kamomillan ja Polli-Papukaijan roolit. Santeri Kinnunen on toimelias Tommi. Kalle Elkomaan sovittama ja ohjaama musiikki tuo lavalle riemua ja reipasta menoa.

Kekseliäs lavastus on Kari Kokkosen käsialaa ja Auvo Vihron ja Katri Innanmaan retrohenkinen puvustus ilahduttaa väriloistollaan. Miika Riekkisen koreografia pitää näyttelijät ja tanssijat vauhdikkaassa liikkeessä.

Jonna Rautalan valosuunnittelu ja Affe Käkilehdon, Elmeri Pörstin ja Konsta Savolaisen äänisuunnittelu lisäävät esityksen näyttävyyttä.

Katariina Fleming

Kolme iloista 29rosvoa

kirjailija ja säveltäjä Thorbjörn Egner

suomennos Aila Meriluoto

sovitus ja ohjaus Auvo Vihro

musiikin sovitus ja ohjaus Kalle Elkomaa

koreografia Miika Riekkinen

lavastuksen suunnittelu Kari Kokkonen

pukusuunnittelu Auvo Vihro ja Katri Innanmaa

kampausten ja maskien suunnittelu Pia Kähkönen

valosuunnittelu Jonna Rautala

äänisuunnittelu Affe Käkilehto (TTT) sekä Elmeri Pörsti ja Konsta Savolainen

rooleissa Veera Tapanainen, Jasper Leppänen, Alina Lehti, Liisa Hytti, Teemu Sytelä, Anna Rantanen, Olli Tikkanen, Ella Jaakkola, Sakari Kinnunen

tanssijat Nella Kaartinen, Suvi Kelloniemi, Roosa Lampinen (kissa), Olga Lepistö, Jens Saarenpää, Janina Salmela (leijona), Aino Salonen, Heini Torvinen (kameli), Riikka Valo (leijona)

ensi-ilta Tampereen Työväen Teatterin Eino Salmelaisen näyttämöllä 25. syyskuuta 2015

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat