Paikalliset

Verkarantaan isoja muutoksia – Koskikahvila lopettaa

Verkarannan kahvilassa on pitkä parveke, jossa on kahvilan terassi.

Tammerkosken varrella, Käsi- ja taideteollisuuskeskus Verkarannassa sijaitseva lounaskahvila lopetetaan vuodenvaihteessa. Taito Pirkanmaa ry ei enää uusinut Cafe Kosken vuokrasopimusta, sillä yhdistys suunnittelee kahvilan tiloihin muutoksia.

Taito Pirkanmaan toiminnanjohtaja Virve Pajunen ei vielä paljasta, mitä kahvilan tilalle on tulossa.

– Tähän ei liity mitään dramatiikkaa. Vahvistamme omaa toimintaamme, ja tarvitsemme koko talon käyttöömme. Kerromme asiasta tarkemmin kevättalvella ja avajaisetkin tietenkin pidetään, Pajunen kertoo.

Rakennuksessa on ollut kahvila vuodesta 1986 lähtien. Kahvilan terassi sijaitsee kapeahkolla parvekkeella Tammerkosken päällä.

– Rakennuksessa toimi aikoinaan Verkatehtaan värjäämö. Parvekkeella huuhdeltiin 1800–luvun lopussa ja 1900-luvun alussa lankavyyhtejä, Pajunen kertoo.

Ensimmäisenä kosken varrella piti kahvilaa Brander. Paikassa on ollut vuosien varrella useita yrittäjiä.

Kahvilan nykyinen yrittäjä Maiju Varjus oli yllättynyt siitä, että vuokrasopimusta ei enää jatkettu Cafe Kosken kanssa. Varjus aikoo silti tehdä töitä täysillä loppuun asti.

Cafe Koski on viimeisen kerran avoinna 20. joulukuuta. Varjus aikoo pitää läksiäiset uskollisille kanta-asiakkailleen itsenäisyyspäivänä.

– Juomme glögiä ja katselemme ilotulistusta.

Tilaisuuteen mahtuu mukaan rajattu määrä väkeä. Jos haluat osallistua läksiäisiin, ilmoittaudu mukaan ottamalla yhteyttä yrittäjään.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat