Paikalliset

La Strada saa vihdoin oman teatteritilan

UUSI TEATTERI Kehitysvammaisten La Strada saa oman tilan.

Anu Panula riemuitsee La Stradan omasta teatterista. Remontti on täydessä vauhdissa ja avajaisia suunnitellaan tammikuuksi.

Helinä Kanninen

Entinen Teatteri Tapio ja entinen entinen elokuvateatteri Pirkka on nyt La Strada.

– Olen aina haaveillut, että sisäänkäynnin yläpuolella loistaa La Stradan nimi, ja nyt se toteutuu, taiteellinen johtaja Anu Panula riemuitsee.

Hän on sitoutunut perustamaansa teatteriin enemmän kuin sataprosenttisesti, ja etsinyt joukolleen pysyvää paikkaa monet vuodet. Kun Pyynikintorin varrella Pirkankatu 18:n tilat vapautuivat edellisiltä käyttäjiltä, Panula ryhtyi toimeen omalla riskillään. Hän otti henkilökohtaisen lainan, ja teatterissa on nyt täysi remontti meneillään.

– Tarkoitus on, että avajaisia vietetään tammikuussa, Anu Panula kertoo.

Töitä teatterissa ovat tekemässä Tredun opiskelijat opinnäytetyönään ja heidän lisäkseen omat vapaaehtoiset. Suurin urakka on ollut seinien puhdistaminen ja kokonaisvaltainen homeremontti.

Teatterilaiset ovat suunnitelleet uuden paikkansa värimaailman itse. Tilasta on viety ja revitty pois kaikki vanha, mutta käyttökelpoinen putsataan ja tuodaan takaisin kuten alkuperäiset punaiset penkkirivit. Vanhan teatterin tunnelma pyritään myös säilyttämään.

– Meillä on tilasta viiden vuoden vuokrasopimus. Teatterista tulee hyvä paikka myös muille kodittomille ryhmille, Anu Panula suunnittelee.

La Strada harjoittelee seuraavaa ensi-iltaa kehitysvammaisten Onkiniemen tiloissa. Lorcan Don Cristobal valmistuu helmikuuksi. Sen ohjaa Kikka Nurminen .

La Stradassa on tällä hetkellä kahdeksan näyttelijää, neljä meistä ja neljä naista sekä vakituiset vierailijat Joseppiina Kahiluoto ja Marjo Minkkinen . Don Cristobalissa on mukana myös Pablo Seppä trumpetinsoittajana. Alunperin Don Cristobal on nukketeatterinäytelmä, mutta Nurminen on sovittanut sen näyttelijöille.

La Strada on toiminut kuusi vuotta.

– Toivomme saavamme sijan tampereen teatterielämässä. Olemme olleet mukana muun muassa Tampereen Teatterikesän off-ohjelmistossa, Anu Panula sanoo.

Innoittajana teatterille on ollut Ruotsissa Mälmössä toimiva vastaavanlainen Mooms-teatteri.

– Mooms saa valtion ja kaupungin tukea toiminnalleen. Meille Tampereen kaupungin tuki on tuhat euroa vuodessa.

La Strada on saanut Jenny ja Antti Wihurin säätiöltä 10 000 euron avustuksen uutta näytelmää varten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat