Paikalliset

Muistatko, kun Jari Korkki tonki kaatopaikkoja Jupin kanssa

Tampereen yliopiston tiedotusopin opiskelijat tuottivat Tamperelaiseen lokakuussa 1985 sivukokonaisuuden nimeltä Köyhyys Tampereella.

Porukassa asialla oli myös nuori tiedotusopin opiskelija nimeltä Jari Korkki , joka haastatteli keräilijäksi ja liikemienheksi tituleeraamaasa Jupia. Todellisuudessa nelikymppinen herra oli työtön ja rahaton ja keräsi henkensä pitimiksi kaatopaikoilta romurautaa ja muuta arvokasta.

– Tampereen kaatopaikka on päävarastoni ja sivuvarastoja löytyy Orivedeltä ja Valkeakoskelta. Liikuntaa näissä hommissa saa ja raittiinakin pysyy, kun yökaudet kiertelee maakuntaa, kertoi Jupi Korkille.

Romujen penkominen täytyi tehdä yöaikaan, sillä päivällä kaatopaikalla päivystivät vartijat. Silti kaatopaikoilla riitti Jupin mukaan jos jonkinlaista yrittäjää.

– Kerran näin Mersusta nousevan minkkiturkkimatamin, joka yhdellä sormella tonki jäteläjiä.Parempi jättää hommat meille ammattilaisille.

Vuoden parhaan päiväpalkan Jupi kehui nousseen jopa 1 200 markkaan. Parhaita löytöjä olivat samalla keikalla löytyneet konjakkipullo ja paketti havannalaisia.

Jari Korkin ura on sujunut kirjoituksen jälkeen suotuisissa merkeissä. Radio 957:ssa vietettyjen vuosien jälkeen Korkki on tehnyt pitkän ja menestyksekkään uran Yleisradion politiikan toimittajana. Kaatopaikalla käynti kannattaa.

Tamperelainen 13.10.1985

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat