Paikalliset

Hyvää heijastinpäivää: Katu-uskottava heijastin tulee Tampereelta

UUTUUS Tummiin pukeutunut on näkymätön kaupungin valosaasteessa.

Ovelian suunnitellut Maija Onnela, Onnela Designista esitteli päivänvalossa Ovelia-heijastinolkavyön.

Anne Lahnajärvi

Suunnittelija Maija Onnela suorastaan hohtaa pinkissä pään yli viedyssä heijastinolkavyössään. Päällä on uusi keksintö, Ovelia. Se sai alkunsa teini-ikäisten äidin huolesta.

– Idea on jo muutaman vuoden vanha. Pohdin ongelmaa nuorimmaisen kanssa hiekkalaatikolla, kun perheen teinit eivät suostuneet käyttämään heijastimia. Ja minua he häpesivät, kun tulin talleilta heijastinliivi päällä, Ovelian ideoinut Inka Lymi-Viitanen kertoo.

Vähitellen ajatus alkoi hahmottua. Uuden tuotteen piti olla kivan näköinen, tyylikäs, käytännöllinen asuste ja osa pukeutumista.

– Ja tietysti toiminnallinen ja semmoinen juttu, että se halutaan. Mutta ennen kaikkea tehokas heijastin.

Viime marraskuussa Suomen Kädentaidot – käsi- ja taideteollisuusmessuilla Tampereella Ovelia vihdoin esiteltiin – ja myytiin saman tien loppuun. Onnela ompeli niitä yön yli lisää, ja ne menivät seuraavana päivänä puolessa tunnissa.

Lymi-Viitanen kehitteli markkinointia ja Onnela hioi ideasta tuotteen. Nyt heijastinvöitä on myyty satoja. Teinit käyttävät jo, mutta tuotteen löysivät myös aikuiset.

– Malli on nimeltään Ovelia Urban, eli tämä on nimenomaan kaupunkilaisille suunniteltu. Jokainen autoilija tietää, miten näkymätön tummiin pukeutunut jalankulkija on kaupungin valosaasteessa, Lymi-Viitanen painottaa.

Tuoteperhe on kasvussa. Team-malli voidaan räätälöidä urheiluseuroille ja neon-mallia saa nimensä mukaisesti neonväreissä. Ovelia Uniquessa on luksusta, nahkaa ja kultaa.

– Itse käytän tuotetta päivittäin. Lenkillä, pyörällessä, teatterireissulla. Se sopii mihin vain. Oveliassa kulkee mukana myös tärkeimmät tavarat, kuten matkapuhelin ja avaimet. Värivalikoimaa on paljon, joten asiakkaiden suurimmaksi ongelmaksi on noussut valinnan vaikeus. Moni on päätynyt ostamaan useamman.

Pitkä pimeä aika on taas edessä ja tänään torstaina vietetään heijastinpäivää. Ovelia on Työterveyslaitoksen hyväksymä turvallisuustuote.

– Tavoitteemma on saada ihmiset käyttämään enemmän heijastimia, koska jokainen meistä haluaa nähdä muut liikkujat tuolla liikenteessä, Lymi-Viitanen sanoo.

Lisätietoja ovelia.fi

Osallistu Facebook-kisaan täällä ja voita itsellesi oma Ovelia Urban! https://www.facebook.com/tamperelainen.fi?ref=hl

 

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat