Makumaailma

Laulava ravintolasuunnittelija viihtyy Huurteessa

Sisustus Laulavan tilasuunnittelijan kädenjälki ja viehkot visiot näkyvät lukuisissa tamperelaisissa ravintoloissa ja baareissa kautta linjan.

Petra-Miisa Juusenahon tuorein sisustussuunnittelukohde on Kalevassa sijaitseva Public House Huurre. Juusenaho viihtyy Huurteessa myös vapaa-ajallaan.

ronja Honko
Petra-Miisa Juusenaho suunnittelee ravintoloita, esiintyy niissä ja viihtyy vapaa-ajallaankin.

Juusenaho soitti viulua 14 vuotta. Kun ikämittari napsahti 18:n kohdalle ja päätäntävalta siirtyi neidolle itselleen, kolahti viulu koteloon. Eikä ole sieltä vieläkään noussut. Sen sijaan Juusenaho nousi lavalle laulamaan, sillä se on hänen juttunsa.

Juusenaho on musisoinut kaiken kokoisissa poppoissa duosta kahdeksan hengen bändiin. Vuodesta 2007 keikkailleella artistilla on mittava skaala tuttuja muusikoita, jotka pystyy pirraamaan mukaan soittokuvioihin lyhyelläkin varoitusajalla.

– Tampereella on todella kovatasoisia muusikoita, ja meillä vallitsee täällä hyvä yhteishenki. Täällä saa parilla puhelulla kasaan mitä erilaisimpia kokoonpanoja. Suhtaudun lauluharrastukseeni kuitenkin tuttavani nimeämällä cherry picking -periaatteella, sillä minulla on onnekas mahdollisuus valita keikat ja keiden kanssa esiinnyn. Kaljapalkalla laulaminen ei ole minun juttuni, eikä öinen keikkailu sovellu kiireisen yrittäjän arkeen. Olen onnellinen suuntauksesta, että keikka-ajat aikaistuvat, Petra-Miisa Juusenaho sanoo.

Ennen kuin Juusenaho alkoi esiintyä, hän vastasi visuaalisen kutsumuksensa huutoon ja opiskeli sisustusarkkitehdiksi Brightonin yliopistossa, Lundin teknisellä korkeakoululla ja Lapin yliopistossa.

Sisustuksiaan luovista ja uudistavista ravintoloista tuli merkittäviä asiakkaita. Aivan kuten Kalevan Public House Huurteestakin, joka on raikkaasti ja nokkelasti sisustettu olutravintola pienpanimomaltaisineen ja krouveine pubipurtavineen.

Juusenaho on suunnitellut keskenään hyvin erilaisia ravintolatiloja. Joidenkin tilasuunnittelijoiden tyylin tunnistaa välittömästi uuteen ravintolaan astuessaan, mutta Juusenahon ei. Hän kiinnittääkin erityistä huomioita kunkin suunnittelukohteen yksilölliseen ilmeeseen.

– Teen paljon taustatutkimusta. Sisustus pitää keksiä joka kerta uudelleen ja siihen menee aikaa. Parasta työssäni ovat kuitenkin juuri uudenlaiset haasteet. Jokainen projekti on hyvin erilainen ja saan työskennellä uusien ihmisten kanssa.

Juusenahon suunnittelemia ravintolatiloja voi tiirailla Huurteen lisäksi muun muassa Malabadissa, 2h+k:n baarin puolella, Jack The Roosterissa ja Kehräsaaren Stefan’s Steakhousessa. Hän on avustanut myös Tampereen Torni-hotellin sisustamisessa.

Erityisesti viimeisimmästä eli Huurteen sisustussuunnittelusta on satanut pelkkää kiitosta ja kosolti.

Juusenaholle on tullut paljon jopa kyselyitä siitä, mistä sisustuksen kankaat, kaakelit, peilit tai valaisimet on hankittu. Huurteen sisustussuunnittelua Juusenaho kehuukin erityisen hienoksi kokemukseksi, sillä ravintoloitsijat uskalsivat luottaa hänen visioonsa ja antaa pitkälti vapaat kädet.

Huurteessa Juusenaho viihtyy vapaa-ajallaankin, kuten niin monet muutkin muusikot. Sijaitseehan musiikkipainotteinen ruokapubi Musakeskuksen treenikämppäkeskittymän polttopisteessä. Huurteen runsaat burgerannokset ja täytetyt perunalätyt uppoavat niin kuuntelijoihin kuin kuuntelun kohteisiinkin.

Kyytipoikana maistuu ravintolan juomavalikoiman keskeisin mallasherkku, eli kotimainen pienpanimo-olut. Huurteinen, tietenkin.

Ronja Honko

Kohokohdat.fi

Public House Huurre

Sammonkatu 46.

avoinna ma-to klo 14-00, pe 14-02, la 12-02, su 12-00

Beef Bacon Burger maksaa 13,50 e ja täytetty perunalätty 7,90 e.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat