Vaalikoneemme on nyt avattu!

Paikalliset

Lielahden tehdasalue avautuu yleisölle – Katso kuvat!

TAPAHTUMA Suljetulle Lielahden tehdasalueelle pääsee viikonloppuna. Kartanossa ja sen pihalla järjestetään kaikille avoimet puutarhajuhlat.

Lielahden kartanon rakennutti Wilhelm Fredrik von Nottbeck. Kartano sijaitsee aidatulla tehdasalueella.

Marjo Rämö

Kaupungin rakennustarkastaja seisoo häkeltyneenä Lielahden kartanon pihassa. Eija Muttonen-Mattila on ensimmäistä kertaa alueella, joka on ollut pitkään yleisöltä suljettu.

– En tiennyt, että täällä on näin upeita rakennuksia. Ja katso noita tammia! Ne ovat varmasti kaupungin komeimpia.

Nyt kaikilla on mahdollisuus päästä aidatulle tehdasalueelle Lielahdessa. Lielahden kartanossa ja sen pihamaalla järjestetään tänä viikonloppuna Hiedanrannan puutarhajuhlat.

Viikonlopun tapahtuman järjestäjinä ovat SWÄG, Urbaani Tampere, Tampereen kaupunki, Hukkatila ja Kalevanharjun yhteisöviljelijät.

– Kyseessä on ensimmäinen julkinen tapahtuma alueella, kiinteistötoimen kehityspäällikkö Reijo Väliharju kertoo.

Tampereen kaupunki osti tehtaan maat ja rakennukset viime vuonna 26 miljoonalla eurolla. Alueelle suunnitellaan uutta, Hiedanrannan kaupunginosaa, mutta sen rakentumiseen menee vielä aikaa.

Nyt kaupungilla kannustetaan yrityksiä ja yhdistyksiä keksimään väliaikaisia tapahtumia tehtaan mailla, ettei iso ja historiallinen paikka jää hukkatilaksi.

– Kaupunki kuuluu ihmisille. Tapahtumien avulla tämä pitkään suljettu alue tulee ihmisille tutuksi. Olisi hienoa, jos joku voisi järjestää alueella jotakin pysyvämpääkin, esimerkiksi viikoksi tai kuukaudeksi, Väliharju toteaa.

Alueen vuokra määritellään tapauskohtaisesti. Tapahtumaideat voi toimittaa kaupungille sivuston valiaikainenhiedanranta.fi kautta.

Tehtaan maat on yhä aidattu.

– Meillä on tarkoituksena avata rantareitti ensi vuonna, mutta toistaiseksi alue pysyy aidattuna. Siellä on vielä paikkoja, jotka eivät ole turvallisia. Kaupungilla on kuitenkin iso vastuu, ettei kukaan tee siellä mitään pöljää, eli siitä syystä aluetta ei voi vielä täysin avata, Väliharju kertoo.

Hän muistuttaa, että vaaralliset alueet, kuten piipun lähistö on kuitenkin aidattu siten, ettei paikkoihin voi päätyä vahingossa viikonlopun tapahtuman aikana.

Poimintoja tapahtumasta

Hiedanrannan puutarhajuhlat 15.–16. elokuuta Lielahden kartanon alueella.

Alueelle pääsee lauantaina kello 16–02 Rantatien portista ja sunnuntaina kello 11–16 sekä Rantatien että Lielahdenkadun porteista.

Yhdyskuntalautakunnan puheenjohtaja Pekka Salmi (sd) ja varapuheenjohtaja Jaakko Stenhäll (vihr) vierailevat sunnuntaina kello 12–13 Urbaani Tampere -yhdistyksen pitämässä kahvilassa.

Sunnuntaina kerrotaan ideoita mahdollisesta kaupunkiviljelmästä Hiedanrannassa.

Viikonlopun tarkka ohjelma löytyy netistä osoitteesta: valiaikainenhiedanranta.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat