Paikalliset

New York Times seuraa tamperelaista alasarjajalkapalloa - Lue uskomaton tarina taustalta!

Arvostettu amerikkalainen sanomalehti New York Times seuraa tamperelaista alasarjajalkapalloa.

Kyllä.

Tämänpäiväisessa numerossa on laaja juttu nelosdivaria pelaavasta TamU-K:sta.

Jutussa kirjoitetaan muun muassa TamU-K:n viime lauantaina pelaamasta kauden ensimmäisestä kotiottelusta, jossa se voitti Urjala Palloseuran 6-0. Paikalla oli lehteen kirjoittava toimittaja Matt Negrin ja kuvaaja Kyrre Lien.

Artikkelissa käydään läpi seuran taustoja ja historiaa.

Jutun taustalla on monien yhteensattumien summa kertoo Unitedin kannattajat ry:n varapuheenjohtaja Antti Niemistö.

- Amerikkalainen freelance-toimittaja Matt Negrin oli juttukeikalla, ja haastatteli Seattle Sounders -jalkapallojoukkueen kannattajaryhmän Emerald City Supportersin (ECS) johtohenkilöitä.

Kolmetuntiseksi venähtäneen lounaan jälkeen Negrin kysyi vielä tavan mukaisesti haastateltaviltaan, olisiko vielä jotakin muuta mistä kannattaisi puhua. Vastaus olikin hieman odottamaton.

Monet ECS:n jäsenet ovat seuranneet TamU-K;n tarinaa tarkasti jo vuodesta 2011 alkaen, ja Negrin ei ollut uskoa korviaan kun hänelle kerrottiin Tampere Unitedin poistumisesta liigakartalta sekä kannattajien reaktioista tämän jälkeen.

- TamU-K:n tarina on innostavin jalkapallotarina, jonka olen koskaan kuullut, kertoi Negrin myöhemmin Suomessa Niemistölle.

- Uskomatonta että kukaan muu ei ole vielä kertonut sitä maailmalle!

Tampere Unitedin kannattajat ry. on kannattajien omistama jalkapalloseura, jonka edustusjoukkue TamU-K pelaa kaudella 2014 Tampereen piirin Nelosessa.

Alunperin seura perustettiin 11.9.2011 silloin Veikkausliigassa pelanneen Tampere Unitedin kannatusyhdistykseksi. Tarkoituksena oli saada kannattajien ääni kuuluville seuran päätöksenteossa sekä seuran taloudellinen tukeminen osakeostoilla.

Kun Tampere United suljettiin Veikkausliigasta kauden 2011 kynnyksellä, kannatusyhdistys otti asiakseen palauttaa sinivihreät värit tamperelaiselle jalkapallokartalle.

New York Times on Yhdysvaltojen merkittävimpiin kuuluva sanomalehti, jonka keskimääräinen levikki on arkipäivisin yli 1,8 miljoonaa kappaletta. Lehti on saanut 112 arvostettua journalismin Pulitzer-palkintoa, mikä on enemmän kuin mikään muu uutisorganisaatio.

 

 

 

 

Aiheesta muualla: 

http://www.nytimes.com/2014/05/01/world/europe/fans-lose-soccer-team-then-build-...

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat