Paikalliset

Tampere juhlii taas ykkössijaa

Tampere otti jälleen ykkössijan Taloustutkimuksen tekemässä muuttohalukkuuskyselyssä. Suomalaisista 30 prosenttia voisi kuvitella muuttavansa Tampereelle. Kyselyssä arvioitiin Suomen eri kaupunkeja muun muassa siitä, millaisia ne olisivat asuinpaikana.

– Ykkössija antaa meille aihetta iloon. Uskon, että tamperelainen positiivinen tekemisen meininki näkyy myös näissä tuloksissa, sanoo pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Tampere on kyselyn mukaan vahvin erityisesti sijaintinsa ja asuinympäristön viihtyisyyden takia. Nämä ovat tärkeimpiä tekijöitä, kun suomalaiset pohtivat muuttamista toiselle asuinpaikkakunnalle. Muita Tampereen vahvuuksia ovat erityisesti opiskelumahdollisuudet ja monipuoliset kulttuuripalvelut.

Asuinpaikan sijainti ja asuinympäristön viihtyisyys ovat tärkeitä ihmisille, joten niitä ei sovi unohtaa myöskään yritysten houkuttelussa.

– Niin kotimaisia kuin kansainvälisiä talentteja kiinnostaa elävä ja älykäs kaupunki. Työpaikat seuraavat osaavaa ja fiksua työvoimaa ja näin syntyy hyvä kehä, iloitsee toimitusjohtaja Päivi Myllykangas Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy:stä.

Taloustutkimus Oy teki Suomi tänään 2014 -muuttohalukkuustutkimuksen kirjekyselynä helmikuussa 2014. Tutkimukseen vastasi 4 061 suomalaista 15–79-vuotiasta kuluttajaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat