Paikalliset

Katso miltä näyttää Viikinsaaressa juuri nyt

Eveliina Laitanen

Tässä nousee keväisestä roudasta ja savivellistä Viikinsaaren uusin vetonaula: kesäteatteri. Lipunmyynti vetää jo.

Viime vuonna Viikinsaaressa kävi 44 000 vierasta. Tulevana kesänä Hopealinjojen toimitusjohtaja Pekka Räsänen odottaa 49 000–51 000 kävijää.

Siis keskimäärin joka neljäs tamperelainen poikkeaa saareen, jos vain ilmojen haltijat ovat suotuisat: ei liian huonoa eikä liian hyvää.

Viikinsaari saa tänä vuonna uuden kesäteatterin ja ennen sotia rakennettu näyttämö pääsee vihdoin alkuperäiseen käyttöönsä. Kesäteatterin vetonaula on Kuumia aaltoja & laastareita -musiikkikomedia sekä Operettigaala.

Musiikkikomedia pohjautuu Spede Pasasen viimeiseen TV-sarjaan Kuumia Aaltoja. Teemu Rinteen käsikirjoittamaa ja Mikko Rasilan ohjaamaa kappaletta tähdittävät Hannele Lauri, Mikko Rasila, Rinna Paatso ja Ola Tuominen.

Operettigaalassa kuullaan suosikkisävelmiä muun muassa opereteista Mustalaisruhtinatar, Iloinen Leski, Luxemburgin Kreivi sekä musikaaleista Sound of Music, Cats, Les Miserables ja Phantom of the Opera. Tähtenä on Anu Hälvä.

Kesäteattterilippuja on myyty Räsäsen mukaan jo noin 4 000. Uusi peltikatettu katsomo vetää kerrallaan 450 katsojaa.

Tästä hankkeesta ovat Räsäsen mukaan jo muut tamperelaiset kesäteatterit kyselleet, saako uusi helsinkiläistaustainen tulokas kaupungin tukia?

Räsänen vakuuttaa, että ei.

Viikinsaaren matkailua vauhdittaa myös uusi m/s Silver Sky, kunhan se valmistuu turkkilaiselta telakalta Ereglistä ja ajetaan sieltä Suomeen.

Räsäsen mukaan varmaa on vain se, että matka Mustaltamereltä Tonavan ja Reinin kanavaverkoston kautta Poriin kestää 32 päivää. Matka maitse Porista Tampereelle ottaa päivän.

Silver Sky -nimellä varustettu risteily- ja ravintolalaiva saapuu Suomeen Turkista vasta noin juhannuksen tietämillä, kun risteilykausi on jo parhaimmillaan. Tarkka päivämäärä ei ole vielä selvillä.

Alunperin laivan piti saapua Pyhäjärvelle jo toukokuussa. Aluksella on 100 ravintolapaikkaa, 50-paikkainen kabinetti baari sisällä ja baari aurinkokannella.

Laiva ei ole valmistunut telakaltaan ja tämä laskee sen julkisuudessa esitettyä 1,5 miljoonan euron hintaa, jos ja kun telakka joutuu maksamaan Hopealinjat-varustamolle sopimussakkoja. Räsänen ei tässä vaiheessa halua puhua euroista.

Miksi alus tilattiin Turkista eikä esimerkiksi Turusta, jossa suomalainen telakkateollisuus käy kuolinkamppailua?

Räsäsen mukaan kyse on rahasta. Suomalaisen työn hinta olisi ollut 150 prosenttia korkeampi eli 2,5-kertainen.

Englanninkielisen nimensä Silver Sky laiva sai Aamulehden liitteen Moron järjestämässä nimikilpailussa.

Tiesitkö, että

Tampere on Suomen sisävesien vilkkain matkustajasatama. Kiitos tästä kuuluu Viikinsaarelle, jonka liikenneluvut kaunistavat Tampereen tilastot ohi Kuopion, Savonlinnan ja Lappeenrannan.

Viikinsaaren päärakennuksen suunnitteli arkkitehti Lambert Pettersson, joka suunnitteli Tampereelle mm. Marian sairaalan.

Takavuosina Viikinsaaren kentällä pelattiin perimätiedon mukaan Mäkiset vastaan sekarotuiset ottelu. Nyt kenttää käyttävät mm. pubien brittikantikset.

Viime kesänä saaressa järjestettiin kuudennet avoimet lestinheiton MM-kisat.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat