Paikalliset

Ex-stadilainen teki Mansesta rakkauslaulun – Videota kuvattiin selfietikulla keskellä Hämeenkatua

POPPIA Jura Andreas laulaa hyväntuulista poppia Mansesta. Sävellyksen on tehnyt Marry Me -euroviisukappaleesta tuttu Kristofer Karlsson.

Marjo Rämö

Vuonna 2001 Tampereelle muutti muuan helsinkiläinen. Hänen tarkoituksenaan oli työskennellä täällä pari vuotta lennonjohtajana ja palata sitten takaisin Stadiin.

Kävi niin, ettei Jura Ratia lähtenytkään pois. Hänestä tuli Manseen rakastunut stadilainen, joka julkaisi artistinimellään Jura Andreas Tampere-aiheisen poppibiisin Youtubessa. Laulun nimi on Mun Manse .

– Tuntui oikealta tehdä laulu Tampereesta. Olen saanut tältä kaupungilta niin paljon hyvää.

Lennonjohtajalla oli vähän onneakin mukana, mitä musiikin tekemiseen tulee. Laulun on nimittäin säveltänyt ruotsalainen lauluntekijä Kristofer Karlsson . Hänet tunnetaan Suomessa parhaiten Krista Siegfridsin euroviisukappaleesta Marry me .

– Tapasin Kristoferin lomamatkalla Dubaissa. Istuimme samassa ulkoilmabaarissa ja hän tuli juttusille kuultuaan, kun puhuin kaverini kanssa suomea. Hän osasi suomeksi kaksi sanaa: hevosenkenkä ja paskahousu. Meistä tuli ystäviä.

Mun Manse -kappale on nauhoitettu Ruotsissa, Karlssonin kaverin studiossa.

Ratia on kirjoittanut kappaleen sanat itse. Muun muassa Näsinneula, Torni-hotelli, Café Europa, Hullu Poro, Henry’s Pub ja Skål mainitaan biisissä.

Video on kuvattu selfie-tikulla.

– Kävelin tikun kanssa keskellä Hämeenkatua. Vain yksi taksikuski hermostui ja tööttäsi.

Videolla näkyy tuttuja tamperelaispaikkoja, esimerkiksi Satakunnankadun silta, Koskipuisto, Tammelantori, Hakametsä ja Pispala.

Videolla esiintyy myös toistakymmentä satunnaista tamperelaista liikkuvina selfie-kuvina.

– Löysimme Koulukadulta älyttömän reippaita poikia. He olivat heti ihan innoissaan.

Mun Manse on hyväntuulista poppia.

– Melankolinen ranteet auki -tyyli ei sovi minulle. Halusin, että kappaleesta kuuluu se, että olen hirveän onnellinen Tampereella. Olen saavuttanut tässä kaupungissa kaikki henkilökohtaiset unelmani.

Sen lisäksi, että Ratia on saanut Tampereelta lennonjohtajan työn, hän on myös koripallon Suomen mestari vuodelta 2011. Ratia pelasi silloin Tampereen Pyrinnön väreissä. Eikä siinä vielä kaikki. Ratia on valmistunut Tampereen yliopistosta kauppatieteiden maisteriksi.

– Joku voi ehkä pitää tätä kaikkea suorittamisena. Totuus on se, että olen ollut onnekas, kun olen seurannut omia vahvuuksiani. Yksi syy jaksamiseeni on se, että urheilen paljon myös korisuran jälkeen. Olen myös luopunut kokonaan television katselusta.

Mun Manse -kappaleen yksi kohta kuuluu näin: ”täällä rentoillaan, sitä stadist ei saa.”

– Olen syntynyt Helsingissä. En halua puhua ikävästi synnyinkaupungistani, mutta lauluun piti saada pieni piikki Helsingin suuntaan sen muka-rennosta tunnelmasta.

Ratialla ei ole halua muuttaa takaisin Helsinkiin.

– Minun on niin paljon helpompi olla täällä, sillä tamperelaisissa on iloisuutta ja huumorintajua. Tampereella on myös hieno ja eläväinen keskusta, ja asuminen on kohtuuhintaista. Asun lähellä keskustaa unelmieni asunnossa.

Ratia ja Karlsson tekevät parhaillaan toista laulua Tampereesta. Video ilmestynee kesäkuun lopussa Youtubessa.

– Se kertoo tamperelaisista naisista. Laulun nimi on Sytytä mut .

Jos video ei näy, se löytyy Youtubesta hakusanalla Mun Manse.

 

Mun Mansen tekijät

Laulu ja sanoitus: Jura Ratia(artistinimeltään Jura Andreas)

Sävellys: Kristofer Karlsson

Videon leikkaus: Esa Sulkanen, Tuotantotehdas

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat