Vapaa-aika

Rauhaniemessä on nyt kesäsaunojien vuoro

MITÄ KUULUU? Erkki Hauskamaan tuntevat kaikki Rauhaniemen kansankylpylän kävijät.

Mikä on työsi täällä?

”Kiinteistöstä kuten saunasta, pukuhuoneista ja järveen menevästä väylästä huolehtiminen. En tee tätä tietenkään yksin, vaan meitä on kahdeksan hengen toimikunta, ja jaamme myös töitä.

Onko väkeä riittävästi?

”Aika sopivasti. Ikärakenne rupeaa olemaan vain korkea. Käytännön syistä kunnostustyöt ja esimerkiksi perusteellisempi siivous, jonka teemme talkoilla kerran kuukaudessa, täytyy tehdä aamupäivisin. Siksi aikataulu ei työssäkäyville ole sopiva.

Millä kiuas lämpiää?

”Kiuas on öljylämmitteinen. Lämmitys alkaa pari tuntia ennen aukeamista, ja silloin mittarissa on 110 astetta.

Kasvaako saunojien joukko vai vähenee?

”Kasvaa jatkuvasti. Meillä käy paljon myös ulkomaalaisia. Mukavaa on ollut havaita se, että kun Kaupinojan sauna oli remontissa, sen vakikävijät tulivat silloin meille. Monet saunovat nyt kummassakin. Avantokautena meillä on noin 40 000 uintikertaa. Tampereella on monta hyvää talviuintipaikkaa, mikä on hieno asia.

Kuinka monta saunojaa lauteille sopii?

”Jos oikein tiiviisti istutaan, niin isompaan saunaan mahtuu kerralla noin viisikymmentä ja pienempään kolmekymmentä. Joskus on niin täyttä, että siellä seisotaankin.

Säilyykö sopu?

”Kyllä säilyy uskomattoman hyvin, kun ajattelee, paljonko saunojia päivässä käy. Aina ei pääse mielipaikkaansa istumaan. Meillä on säännötkin. Saunaan tullaan joko järven tai suihkun kautta ja pyydetään huomioimaan muut saunojat.

Käyvätkö talvisaunojat kesällä?

”Moni avantouimari jää pois, mutta tilalle tulee kesäsaunojia. Välttämättä ei kesälläkään tarvitse mennä järveen, jos kylmä vesi ei houkuttele.

Kuinka usein itse saunot?

”Lähes joka päivä. Tykkään saunoa illalla viimeisten aukiolotuntien aikana. Vedessä käyn fiiliksen mukaan noin viisi kertaa. Menen ensin järveen ja sieltä saunaan. Saunon tunnista kahteen.

Mistä saunajuomat kävijöille?

”Kesäkioski on auki. Sieltä saa kahvia, juomia ja jäätelöä. Valikoima vielä kasvaa, kun säät lämpenevät ja auringonpalvojien määrä lisääntyy. Inkeri Koskela toimii kesäkahvilan vastuuhenkilönä. Olemme kunnostaneet myös kahvilatornin, jossa on pöytiä kahvitella. Sieltä on hienot näköalat järvelle.

Rauhaniemen kansankylpylä

Lapinniemessä

uimalaitos rakennettu vuonna 1929

suunnitellut Bertel Strömmer

aukioloajat kesällä arkisin kello 15–20

lauantaisin ja sunnuntaisin kello 13–20

aikuisten kertalippu 6 euroa

10 kpl kortti 38 euroa, alle 15-vuotiaat 18 euroa, opiskelijat, työttömät , eläkeläiset ja varusmiehet 10 kpl kortti 32 euroa

kesäkioski avoinna saunojen aukioloaikoina säävarauksella

kesäkirppis torstaina 7.6.

kesäjuhlat 15.7.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat