Vapaa-aika

Evita hurmasi myös Maija Rissasen

MITÄ KUULUU? Freelance-näyttelijä Maija Rissanen on nauttinut Evitan roolista.

Maija Rissanen on monipuolinen näyttelijä ja etevä laulaja. Evita-musikaali on ollut hänelle yksi mieluisimmista rooleista.

Kari Sunnari

Millainen kokemus musikaali on ollut?

”Olen aina rakastanut Evitan musiikkia, ja Evita Peronin henkilöhahmo on kiehtova. Olen oppinut tuntemaan myös tamperelaisen yleisön, joka osallistuu ja antaa palautetta. Huomaa, että täällä on perinteikäs katsojakulttuuri. Vierailu TTT:ssa on ollut minulle todella positiivinen kokemus.

Mitä seuraavaksi?

”Olen ollut mukana kaksi vuotta helsinkiläisessä Quo Vadis -teatterissa. Meillä on tulossa kaksi uutta produktiota. Lähdemme Puolaan Zakopaneen teatterifestareille syyskuussa ja syksyllä on esitys Korjaamolla Helsingissä. Quo Vadis tekee pienimuotoista teatteria. Ohjaajina ja käsikirjoittajina toimivat Marko Järvikallas ja Otso Kautto .

Missä esiinnytte?

”Meillä ei ole omaa paikkaa. Esitystilana oli pitkään Teatteri Jurtta eli mongolialainen iso teltta. Nyt kierrämme muissa esitystiloissa.

Olet opiskellut Torinossa Italiassa. Miksi siellä?

”Syy on perinteinen: Rakastuin italialaiseen mieheen. Asuin Italissa kuusi vuotta. Opiskelin klassista laulua Torinon konservatoriossa ja näyttelin teatteriproduktioissa.

Mitä oppeja toit mukanasi?

”Muun muassa kiertävän teatterin perinteen. Quo Vadis on aina ollut kiertävä teatteri ja esiintynyt muun muassa Puolassa, Venäjällä, Espanjassa ja Ranskassa.

Mikä freenä on parasta?

”Elämä pysyy yllätyksellisenä! Hyviä puolia on paljon, muun muassa se, että tutustuu jatkuvasti uusiin ihmisiin. Kun asun Helsingissä, työmahdollisuuksiakin löytyy riittävästi.

Mitä suunnitelmia on kesäksi?

”Kesällä treenaamme Quo Vadiksen kanssa syksyn produktioita. Meillä on residenssi Kemiön saaressa, jossa harjoittelemme kuukauden verran. Sinne tulevat mukaan myös perheet, ja elämme vähän kuin hippikulttuurissa.

Minkälaisia tavoitteita sinulla on?

”Toivon, että edessä olisi aina merkityksellisiä juttuja ja esityksiä.

Sano kaunis sana!

”Heinä.

Maija Rissanen

näyttelijä

syntynyt Lahdessa 28.3.1979

teatteritaiteen maisteri 2002

Helsingin kaupunginteatterissa 2002–2003

muutti vuonna 2003 Italiaan, jossa opiskeli musiikkia Torinon konservatoriossa ja näytteli lukuisissa teatteriproduktioissa

businessteatteriryhmän Azienda in Scenan perustajajäsen

Suomeen vuonna 2009 ja Lahden kaupunginteatteriin

freelance vuodesta 2013

asuu Helsingissä 8-vuotiaan poikansa kanssa

harrastaa kungfuta

motto: Mennään eteenpäin!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat