Pääkirjoitus: Nyt on aika keskustakeskustelulle

Luitko jutun yrittäjä Vesa J. Kaartisen näkemyksistä Hämeenkadun kehittämisestä?

Meinasitko hörppäistä kahvit väärään kurkkuun? Hyvä.

Puhuiko mies mielestäsi tanakkaa asiaa? Käy sekin.

Heräsikö uusia ajatuksia ja ideoita, mitä Hämeenkadulle pitäisi tehdä? Aivan loistavaa!

Näitä puheenvuoroja on luvassa lisää. Nyt on keskustakeskustelun aika.

Tällä kertaa äänessä oli automies. Jatkossa Tamperelainen päästää ääneen kaksostenvaunujen työntäjän, kauppakassien kantajan, keskustapyöräilijän, ratikkaintoilijan ja ehkä jopa puidenhalaajan ja pullojenkerääjänkin.

Varotaan silti lokeroimasta ja valumista henkilökohtaisuuksiin. Kaartinen ja tulevissa jutuissa esiintyvät ihan tavallisia tamperelaisia, joilla on mielipide kotikaupunkinsa pääkadun kehittämisestä. Hienoa on se, että he näkevät Hämeenkadun suunsa avaamisen arvoiseksi.

Kuunnellakin pitää. Tamperelaisessa liikennekeskustelussa jumiudutaan omiin porukoihin, ja toisten pöytiin huudellaan korkeintaan ivaa ja henkilökohtaisuuksia ja jauhetaan omaa mantraa sen järkevyyttä ja loogisuutta kyseenalaistamatta.

Hämeenkadun itäpään muuttaminen joukkoliikenteen ja kevyen liikenteen kaduksi on vain kokeilu, jonka vaikutukset arvioidaan. Maailma ei ole koskaan valmis, mutta kun päätökset on tehty, kannattaa sappi niellä ja jurnutus lopettaa.

Tamperelainen lupaa olla jatkossakin keskustakeskustelun asialla. Emme tuputa ”oikeaa” ja unohda ”väärää”, vaan tarjoamme vaihtoehtoja, ajatuksia ja oivalluksia.

Laaja, moniarvoinen ja -näkökulmainen keskustelu lisää todennäköisyyttä hyviin päätöksiin.

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat