Puheenaihe

Markkinarako jäi takomatta – näin saalisti Frederik

Frederikin laiha äänisaalis ei oikeuttanut eduskuntapaikkaan.


Muutos 2011 -ryhmän tunnetut kohuehdokkaat jäivät valitsematta eduskuntaan.

Uudenmaan vaalipiirissä ehdolla olleet laulaja Ilkka ”Frederik” Sysimetsä, kauden 2011–15 kansanedustaja James Hirvisaari ja liikemies Peter Fryckman jätettiin ilman eduskuntapaikkaa.

Frederikin menestymiselle ei löytynyt tänä vuonna sopivaa ”markkinarakoa”: junttidiskon kuninkaaksi itseään kutsuva Sysimetsä sai kaikkiaan 83 ääntä, joista 24 oli ennakkoon annettuja ja 59 vaalipäivän ääniä.

James Hirvisaari keräsi yhteensä 1 109 ääntä ja jäi valitsematta uudelle kansanedustajakaudelle. Hirvisaaren äänisaalis oli jyrkästi pienempi kuin vuoden 2011 eduskuntavaaleissa, joissa hän haali Hämeen vaalipiiristä muhkean potin, lähes 5 500 ääntä.

Vuonna 2013 Hirvisaari erotettiin perussuomalaisista, ja hän liittyi Muutos 2011 -pienpuolueeseen ja perusti samannimisen eduskuntaryhmän. Potkujen syynä oli Hirvisaaren muukalaisvihamieliset lausunnot ja se, että hän oli kuvannut ystäväänsä eduskunnassa tämän tehdessä natsitervehdystä.

Kohuliikemiehenä tunnettu Peter Fryckman sai yhteensä 89 ääntä, joista 30 oli ennakkoon annettuja ja 59 vaalipäivän ääniä. Fryckmanin äänisaaliskaan ei lähellekään riittänyt läpimenoon.

Fryckman tuli 2000-luvulla tunnetuksi kauppoihin liittyvistä talousrikoksista, joiden vuoksi hän istui vankilassa miltei neljä vuotta.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat