Ruoka

Tämä likööri täydentää juustokakussa kahvin makua

RUOKA Testaa, onko tässä jo kevään juhlien ykköstarjottava.

Toffeinen Amarulalikööri täydentää perinteisen juustokakun makuja

Minna Keto

teksti ja kuvat: Minna Keto

Kevään juhlat lähestyvät ja ruokatarjoilujen miettiminen on jo alkanut. Takuuvarma juhlapöydän hitti on perinteinen, mehevän raikas juustokakku, joka saa tänä keväänä uutta twistiä Amarula-likööristä.

Amarula-likööri valmistetaan kermasta ja marulapuun hedelmistä. Maultaan juoma on täyteläinen, kermainen ja kevyen toffeinen. Maitokahvin värinen likööri täydentää oivasti perinteisen juustokakun makuja ja sopii erinomaisesti kahvin kaveriksi.

Kakku itsessään ei vaadi paistamista ja sen voi valmistaa jo muutaman päivän etukäteen pakkaseen."

Kakku itsessään ei vaadi paistamista ja sen voi valmistaa jo muutaman päivän etukäteen pakkaseen, mikä helpottaa juhlapäivän järjestelyissä.

Kakun koristelussa vain mielikuvitus on rajana ja erilaisilla kuorrutetuilla pähkinöillä, suklailla ja muilla herkuilla kakusta saakin todella näyttävän kevään erilaisiin juhliin.

Amarulajuustokakku

18 cm irtopohjavuoka
15 henkeä

Pohja:
175 g kahvikeksejä, esimerkiksi Lotus tai Bastogne
75 g voita

Kakku:
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
200 g mascarponejuustoa
1 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
1 dl Amarulalikööriä
4 liivatelehteä

Koristeluun:
kaakao- ja suklaakuorrutteisia pähkinöitä
rouhittua suklaata
hasselpähkinätäytteisiä
vohvelisikareita

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla pohjasta ja sivuilta, jotta kakku irtoaa helposti ja nätisti. Sulata voi mikrossa.

Murskaa keksit tehosekoittimessa, tai pussissa kaulimen avulla pieneksi muruksi ja sekoita yhteen sulan voin kanssa. Painele keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle ja laita pariksi tunniksi pakkaseen.

Vatkaa mascarponejuusto, tuorejuusto ja sokeri sekaisin. Lämmitä mikrossa kerma ja likööri lähes kiehumispisteeseen. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuumaan kermaseokseen yksitellen hyvin sekoittaen.

Vatkaa kermaseos ohuena nauhana juustojen joukkoon koko ajan sekoittaen.Varmista, että seos on tasaista ja kaada se vuokaan murupohjan päälle.

Kopauta kakkuvuokaa muutaman kerran pöytää vasten, jotta ilmakuplat häviävät ja tasoita pinta lastalla. Laita pakastimeen ainakin kuudeksi tunniksi, mutta mielellään yön yli.

Ota kakku pakkasesta muutama tunti ennen tarjoilua koristelua varten. Voit käyttää omia lempiherkkujasi tai tässä ohjeessa mainittuja pähkinöitä ja suklaatäytesikareita.

Kakku säilyy parhaiten jääkaapissa, josta sen voi ottaa juuri ennen tarjoilua pöytään nautittavaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Raakaluumupiirakka vai suklaa-pähkinäkakku? Kokeile molempia11.3.2015 05.00
Näiden juustokakkukuningattarien luomukset viedään käsistä4.12.2012 09.28
Näin leivot raakakakkuja itse11.3.2015 05.00
Näin syntyi 13,5 kiloa piparkakkutaikinaa vaatinut Mordorin Musta Torni20.12.2014 19.10
Näin teet susheja neljälle17.3.2015 05.00
Näin teet itse kissalle tai koiralle ruokaa27.2.2015 06.05
Kaipaatko vietnamilaista ruokaa? Näin teet sitä kotona10.2.2015 22.00
Näin teet raakasuklaata kotona4.2.2015 19.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat