Paikalliset

Rosa pyysi anteeksi, kun Vilma huusi kätilölle

Rosa Hautala nauttii, kun maskeeraaja Mia Anttonen meikkaa hänet Vilma Haavistoksi. Hanna-Riikka Siitonen on jo muuntautunut rehtori Lisbeth Kanervaksi.

Rosa Hautala tunnetaan paremmin Vilma Haavistona. Hanna-Riikka Siitoselle Lissu-rehtori on kuin sisar.

Väinön synnyttäminen on ollut Rosa Hautalalle TV 2:n Uuden päivän Vilmana mieleenpainuvin kuvaushetki.

– Harjoittelimme sitä enemmän kuin mitään muuta, Rosa kertoo.

Huutamistakin piti opetella.

– Jälkeenpäin pyysin anteeksi kohtauksessa mukana olleelta kätilöltä käyttäytymistäni. Hän vain totesi, että se kuuluu työhön.

Pitkän sarjan tapahtumat alkavat vaikuttaa katsojista välillä liiankin todellisilta. Eniten katsojapalautetta on tullut Vilman ja Janin häistä Vilman vaikea valinta -musikaalista, jossa Vilma päättää kesken juhlan erota vastavihitystä aviomiehestään samantien.

– Ensin itsekin vähän kohottelin kulmakarvoja, kun sain tekstin käteeni. Mutta kun olin pohtinut asiaa Vilman kannalta, hyväksyin hänen päätöksensä.

Sen jälkeen hän yllättyi, miten ihmiset voivat moralisoida ratkaisua niin voimakkaasti.

Näyttelijä Hanna-Riikka Siitonen on samaa mieltä, että on oltava roolihahmon puolella. Hän sanoo, että omasta hahmostaan on pakko tykätä.

– Rooliin muodostuu vähän kummallinen suhde. Lissu on minulle kuin sisar, jonka puolesta on puhuttava. Roolihenkilön motivaatioita täytyy ymmärtää, ja siten näyttelemisestä tulee oikean näköistä.

Hanna-Riikka Siitonen toimii sarjan musiikkituottajana. Virtauksen lukion Vihreät valot -yhtyeestä on muotoutunut taitava bändi, joka on keikkaillut studion ulkopuolellakin.

– Sävellämme itse kaikki kappaleet. Musikaali oli hieno näyttö nuorten taidoista. Kevääksi kauden päätteeksi on luvassa jälleen jotain vähän isompaa, Hanna-Riikka Siitonen kertoo.

Sarjaa kuvataan Tampereella Rantatiellä olevassa entisessä tehtaassa. Myös sarjan tekemistä voi verrata hyvin toimivaan tehtaaseen. Kuvausajat ja -paikat on suunniteltu pitkälle eteenpäin ja kuvaukset mitoitettu minuutin tarkkuudella.Aikataulua on kaikkien syytä myös noudattaa.

– Jos joku aamun kohtauksissa mukana olevista myöhästyy kymmenen minuuttia, voi se sekoittaa koko päivän, Siitonen sanoo.

Tamperelaiset ovat tottuneet sarjan kuvausautoihin ja kuvauksiin. Kuvauspaikat ovat lähes aina samat, joten ne eivät enää herätä huomiota.

Lentokoneiden, paloautojen sireenien ja rekkojen aiheuttaman metelin takia joudutaan sen sijaan odottamaan hiljaisempaa hetkeä.

Hanna-Riikka Siitonen on paljasjalkaisena helsinkiläisenä antanut Uuden päivän myötä puolikkaan sydämestään Tampereelle.

– Aika kauan se kesti, mutta pikku hiljaa on oppinut tietämään muun muassa parhaat pikkuravintolat.

Sarjan kuvausten ohella hänellä on monta rautaa tulessa.

– Peacock-teatterissa Helsingissä oli viime perjantaina Finnhitz-shown ensi-ilta ja sitä esitetään keväällä keskiviikosta lauantaihin.

Jari Sillanpään kiertue työllisti viime syksynä. Siitonen keikkailee lisäksi AiA-lauluyhtyeen mukana.

Rosa Hautala kirjoitti viime keväänä ylioppilaaksi ja opiskelee Tampereen yliopistossa kauppatieteitä.

– Minusta tulee ekonomi, hän toteaa.

Uusi päivä

Tv2:n draamasarja

ensimmäinen jakso lähetettiin 4.10.2010

tapahtumat sijoittuvat Virtauksen kaupunkiin

pääosissa Haaviston perhe, Suner-yritys ja Virtauksen lukio

käsikirjoittajaryhmää vetää Petri Repo

ohjaa Janne Virtanen

sarjaa esitetään maanantaista keskiviikkoon kello 20–20.30

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat