Kaksosten keksit maistuvat kaikille

Itse tehdyt pikkuleivät maistuvat parhaimmilta.

Sunnuntaina vietetään valtakunnallista kaksostenpäivää. Pirkanmaan monikkoperheet on Suomen toiseksi suurin monikkoperheyhdistys ja tarjoaa vertaistukea kaikille pirkanmaalaisille monikkoperheille.

– Sunnuntaina vietämme yhdessä jäsenperheidemme kanssa kaksostenpäivää Lempäälässä liikuntakeskus Parkissa kello 14 alkaen perheliikuntatapahtumassa, puheenjohtaja Heli Laurila sanoo.

 Päivää juhlistaa Kinuskikissa-leivontablogin pitäjän suunnittelema oma kaksoskeksi. Keksejä leivotaan perheissä ja tietysti syödään ne yhdessä pienemmällä tai isommalla porukalla.

  Leivontasivusto Kinuskikissan pitäjä Sini Visa on itsekin kaksostyttöjen äiti. Valtakunnallista Kaksosten päivää varten hän ideoi leivonnaisen, joka korostaa niin kaksosten yhteyttä kuin erilaisuuttakin. Ihanan pehmeät suklaakeksit paistetaan niin, että ne sulautuvat yhteen, joka kuvaa kaksosten yhteyttä.

Toisaalta osat ovat eri makuiset, joka korostaa kaksosten erilaisuutta. Taikinan voi jakaa kolmeen osaan ja käyttää tumman ja valkoisen suklaan lisäksi esimerkiksi maitosuklaata tai erivärisiä suklaarakeita, jolloin leivonnainen sopii myös kolmosten päivän viettoon.

Kaksostenpäivän pehmeät kaksoskeksit

250 g margariinia tai voita

5 ½ dl vehnäjauhoja

1 rkl kaakaojauhetta

3 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1 ½ dl sokeria

1 ½ dl fariinisokeria

2 tl vaniljasokeria

2 munaa

100 g tummaa suklaata rouheena

100 g valkoista suklaata rouheena

1 dl kookoshiutaleita (korvata voi kaurahiutaleilla, mantelirouheella/lastuilla tai muilla pähkinöillä)

 Sulata margariini tai voi kattilassa. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita sokerit hieman jäähtyneeseen margariinisulaan. Lisää joukkoon munat vispilällä sekoittaen. Lisää jauhoseos ja jaa taikina kahteen kulhoon. Lisää toiseen kaakaojauhe ja tumma suklaarouhe sekä 0,5 dl kookoshiutaleita. Lisää toiseen valkoinen suklaa ja 0,5 dl kookoshiutaleita.

Sekoita taikinat tasaiseksi. Nostele lusikalla tai sormilla pyöritellen noin 2-3 cm halkaisijaltaan olevia palleroita pellille, tumma ja vaalea taikinapallo noin 1-2 cm päähän toisistaan. Taikina leviää, joten kaksoskeksien väliin kannattaa jättää tilaa. Paista 175 asteessa noin 10 min. Älä paista keksejä liian kauan, jotta ne jäävät pehmeiksi. Keksit kovenevat hieman jäähtyessään. Jäähtymisvaiheessa keksit ovat hauraita ja irtoavat helposti toisistaan, liikuta niitä varovaisesti!

 Resepti löytyy myös osoitteesta www.kinuskikissa.fi, josta löytyy vinkkejä munattomaan ja gluteenittomaan versioon kommenttikentästä.

 Keksit maistuvat sellaisinaan tai täytettynä jäätelöllä, tuorejuustotäytteellä, kreemillä tai ne voi kuorruttaa sokerikuorrutteella tai suklaalla. Vain mielikuvitus on rajana!

Vinkkejä kuorruttamiseen ja täyttämiseen löytyy Kinuskikissan sivuilta www.kinuskikissa.fi