Paikalliset

Taidemuseolle on tehtävä uusi rakennus

Tämä on yksi monista Tampereen taidemuseon muumiteoksista.

Uudisrakennus piti rakentaa jo aikoja sitten, muistuttaa kulttuuriyhdistyksen uusi puheenjohtaja.

Tämä vuosi on käänteentekevä Tampereen taidemuseolle ja Muumilaaksolle.

Tampereella aiotaan vihdoin päättää, mihin Tampereen taidemuseon hallinnoima Muumilaakso sijoitetaan. Ehdotuksia on jo ehditty heitellä jos jonkinlaisia: Onkiniemen sukkatehdas, Vanha kirjastotalo, Tampellan entinen pellavatehdas.

Tampereen kulttuuriyhdistyksen uusi puheenjohtaja Pirjo Turunen ottaa nyt voimakkaasti kantaa uudisrakennuksen puolesta.

Hän toivoo, että taidemuseolle rakennetaan uudisrakennus museon vieressä sijaitsevalle tyhjälle tontille – siis samaan paikkaan, mihin Tampereen taidemuseon uudisrakennus piti rakentaa jo vuosikymmeniä sitten.

– Toivottavasti edes nyt tehdään oikeita ratkaisuja, jotta Tampereen taidemuseon kunniakas taival saa uuden tulemisen. Se on sen ansainnut, Turunen sanoo.

Tampereen taidemuseolle on jo piirretty uudisrakennus 1980-luvulla. Rakennuksen suunnitteli arkkitehti Antti Ilveskoski.

Silloisen kaupunginjohtajan Pekka Paavolan siunaama hanke kuivahti kuitenkin kasaan, kun kaupunginjohtaja vaihtui. Hanke poistettiin kuntaohjelmasta vähin äänin.

– Tampereen taidemuseo lahjoitti museotoimintansa Tampereen kaupungille sillä ehdolla, että uusi päärakennus rakennetaan välittömästi museon viereiselle tontille. Sopimus allekirjoitettiin vuonna 1985, Turunen muistuttaa.

Turunen pelkää, että taidemuseon uudisrakennus jää tälläkin kertaa jalkoihin.

– Sen sijaan, että puhuttaisiin taidemuseosta, Tampereella puhutaankin Sara Hildénin taidemuseon siirtämisestä Etelärantaan.

Turunen muistuttaa, että Tampereen kaupunki ei omista Sara Hildénin taidekokoelmaa, vaan ainoastaan Särkänniemessä sijaitsevan museorakennuksen.

– Kokoelma on säätiön omistuksessa. Sitä paitsi Sara Hildénin taidemuseo sijaitsee paikassa, jonne Sara Hildén sen halusi.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat