Paikalliset

Tässäkö vuoden naurettavin uusi urheilulaji? – Katso video!

Uusi liikuntalaji naurattaa ja hikoiluttaa harrastajiaan.

Tässä on tämän vuoden liikuntahitti, vakuuttaa viiden kaveruksen porukka, joka toi Tampereelle kuplapallon.

Siis minkä?

– Kuplapallo on uusi liikuntalaji, jossa voi pitää hauskaa, hikoilla ja törmäillä turvallisesti, selventää porukan talous-vastaava Ekku Ristilä.

– Moni on kysynyt, mistä ajatus kuplapallon maahantuontiin on tullut. Näimme hauskan videon netissä, ja ajattelimme, että tällainen veikeä laji sopisi meille erinomaisesti.

Pelitavaltaan kuplapallo muistuttaa jalkapalloa. Joukkueiden päämääränä on potkia pallo vastustajan maaliin.

Erona perinteiseen jalkapalloon on pelaajien varustus: pelaajilla on yllään koko ylävartalon peittävä läpinäkyvä, pumpattu muovikupla. Lisäksi taklaus ja törmäily on kuplapallossa sallittua, jopa suotavaa.

Pelaajat kellahtavat helposti kumoon töniessään kuplilla toisiaan. Kuplat pehmentävät iskuja ja heittävät kaatuvan usein monella kuperkeikalla ympäri. Hauskaa on varmasti, eikä turvallisuudesta tarvitse olla huolissaan.

– Kuplien sisällä on käsikahvat ja turvavaljaat eli pelaajat eivät pääse pyörimään niissä vapaasti. Ohjeistamme vielä aina ennen peliä kuplapallon turvallisuussäännöistä. Tietenkään aivan kaikkia riskejä ei voida eliminoida, urheilussa sattuu ja tapahtuu, Ekku Ristilä sanoo.

Kuplapalloa voi pelata sään salliessa ulkona nurmikentällä tai sisäliikunta- ja voimistelusaleissa. Joukkuekoot vaihtelevat kentän mukaan 3-10 henkilöön. Pelaajilla on mahdollisuus varioida pelin sääntöjä haluamansa kaltaisiksi, joten laji sopii kaikenlaisille peliporukoille.

Toistaiseksi eniten kyselyitä kuplapallosta on tullut polttareihin ja yritysten erilaisiin tapahtumiin, kuten henkilöstöpäiviin, liittyen. Vastaanotto on ollut erinomaista.

– Kesälle on suunniteltu turnauksia ja tapahtumia, joissa yksittäiset henkilöt voivat tulla kokeilemaan lajia. Tämä on tuore juttu, joten olemme avoimia kaikenlaisille ehdotuksille, lupaa Ristilä.

teksti: Roosa Pelkonen

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat