Kulttuuri

Martti Syrjä, Pate Mustajärvi ja Jumala Juice-musikaalin lavalla

Näyttelijä Otto Kanerva loikkaa suuriin saappaisiin. Laulettavaksi tulee muun muassa Juicen klassikoita Leskis-roolin ohella.

Juha Sompinmäki

Musiikkiteatteri Palatsin ensimmäinen kotimainen musikaali saa ensi-iltansa elokuun lopussa. Näyttelijä Otto Kanerva sai kunnian näytellä rakastettua rocklyriikan uudistajaa.

Otto Kanerva sanoo suostuneensa oitis rooliin, kun sitä häneltä kysyttiin.

– Olen kokenut suomalaiset sanoittajat aina läheisiksi ja Juice Leskistä olen ihaillut nuoresta saakka. Juicen rooli on haasteena melkoinen, mutta olen otettu työtehtävästä, sanoo Kanerva.

Kanerva ja Juice Leskinen –Taiteilijaelämää -musikaalin kapellimestari Ari ”Kankku” Kankaanpää musisoivat maanantain tiedotustilaisuudessa Palatsilla näytteeksi, mitä tuleman pitää.

– En ole ennen julkisesti kitaraduona esiintynyt. Roolia varten piti opetella kitaransoittoa. Luonas kai olla saan menee jo yhtä hyvin kuin Juicella aikoinaan.

Musikaalin käsikirjoittaa Tampereen Teatterin entinen johtaja ja Kummeleista tuttu Heikki Vihinen. Hän sanoo, ettei kokonaisuudesta tule mikään kronologinen esitys Juicen urasta, pikemminkin nippu tuokiokuvia ja tunnelmia taiteilijan elämästä.

– On aika uskaliasta lähteä sorkkimaan Juicen elämää, mutta yritetään nyt päästä huikean kansantaiteilijan pään sisään. Paljastusnäytelmää ei ole tekeillä, sanoo Vihinen.

Hänen mukaansa musikaalissa näyttäytyvät roolihahmoina muun muassa Juicen äiti ja vaimot, Martti Syrjä (Ari Myllyselkä) ja Pate Mustajärvi (Miro Honkanen) sekä ”joitakin fiktiivisiä hahmoja, kuten Jumala”.

Toinenkin Juice-musikaali on tekeillä Jyväskylään, ja se ehtii ennen Palatsia. Heikki Vihinen ei jyväskyläläisten virityksestä pahemmin hätkähdä. Juicesta nimittäin tulkintoja maailmaan mahtuu.

Juice-spektaakkeliin tulee 23–24 Leskisen biisiä, eikä pelkästään mestarin ykköshittejä. Viisimiehinen bändi kootaan taustalle, mutta mukana ei ole Juicen kanssa soittaneita muusikoita. Kankkua lukuunottamatta.

– Perikunnalta ei ole tullut sen kummempia toiveita musikaalin suhteen, kuin että tehkää siitä hyvä. Ja esimerkiksi Sari Leskinen, Juicen leski, on ollut koko ajan tietoinen missä tässä mennään, sanoo Ari Kankaanpää.

Näyttelijä Otto Kanerva on tuttu näky Palatsin lavalta. Hän on näytellyt myös muun muassa Helsingin Kaupunginteatterissa sekä useissa tv-sarjoissa. Viime aikoina Kanerva on kiertänyt konserttisaleja lauluntekijä Juha Tapion kanssa.

Musikaalissa kuullaan muun muassa Leskisen tuotannosta sellaisia helmiä kuten Marilyn, Syksyn sävel, Viidestoista yö, Musta aurinko nousee ja Kaksoiselämää. Musikaali saa ensi-iltansa 30. elokuuta.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat