Paikalliset

Vuoden ravintola löytyi Tampereelta – Lue perustelut täältä!

Ilkka Isotalo ja Christina Suominen ilahtuivat valinnasta. Tamperelaiset ovat vasta löytämässä Rautatienkatu 20:ssa sijaitsevan ravintolan.

Helinä Kanninen

Seesteinen, hyvän ruuan paikka. Näin kuvaavat ravintola C:n pitäjät ravintolaansa.

– Meillä voi syödä lyhyesti tai pitkästi, sanoo sommelière Christina Suominen.

Hänen ja keittiömestari Ilkka Isotalon perustaman yrityksen on Suomen gastronominen seura valinnut Vuoden ravintolaksi 2011.

– Valinnan perusteena on C:n laadukkaita raaka-aineita arvostava linja, sesonkeja noudattava huolellinen ruuan valmistus sekä ruuan ja viinien tarkka yhteensovittaminen, Gastromomisen seuran puheenjohtaja Raili Koroma perustelee.

Ravintola C seuraa hankinnoissaan vuodenaikoja, minkä vuoksi kaikki raaka-aineet eivät ole aina kotimaisia eivätkä aina edes läheltä. Ruoka on selkeää, korkeatasoista ja huolella valmistettua.

C:n arvostus ja maine kiiri aluksi pääkaupunkiseudun hyvää ruokaa rakastavien ihmisten keskuuteen.

– Avasimme ravintolan kaksi ja puoli vuotta sitten ja kahteen vuoteen meillä ei käynyt tamperelaisia asiakkaita juuri lainkaan. Emme mainostaneet itseämme, koska halusimme aloittaa rauhassa, Christina Suominen kertoo.

Hän toteaa, että ravintola C ei edusta mitään kulttuuria, ei edes suomalaista.

– Meille on vain pääasia tarjota hyvää ruokaa, Ilkka Isotalo sanoo.

Helsinkiläisen sommelièren Christina Suomisen ja raumalaisen keittiömestarin Ilkka Isotalon tiet kohtasivat muutama vuosi sitten ravintola Näsinneulassa. Toive yhteisestä ravintolasta toteutui, kun ravintola C avattiin Rautatienkadulla entisen ravintola Perlan paikalla.

Vuoden ravintola on usein nimeämisen jälkeen saanut myös Michelinin tähden tai erikoismaininnan sen ravintolaoppaassa.

– Meille tähteä ei todennäköisesti tule, koska sen saa vain pääkaupungeissa toimivat ravintolat, Christina Suominen toteaa.

Ravintolassa voi ruokailun lomassa katsella taidetta. Galleristi Hannu Hildén ihastui vaimonsa kanssa ravintola C:n ruokaan ja tunnelmaan. Näin syntyi ajatus tarjota asiakkaille myös korkeatasoista silmänruokaa. Niinpä ruokailun lomassa voi ihastella alkuperäisiä Joan Mirón grafiikanteoksia, jotka ravintola on saanut lainaksi Art Partners Finland Oy:ltä.

Ravintola C

Rautatienkatu 20

lounas tiistaista perjantaihin kello 11.30–14

illallinen kello 17–24

lauantaina kello 17–24

Onko Tampereella riittävästi hyviä ravintoloita? Keskustele!

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat