Paikalliset

Juuri nyt: Morkku auki yleisölle – talonvaltaajat vastustavat purkamista

Talonvaltaajat ovat avanneet Seuratalo Morkun yleisölle. Jos haluat käydä katsomassa Morkkua sisältä, toimi nopeasti, sillä Morkun ovet on avattu luvatta.

– Olemme täällä niin pitkään kuin voimme, tamperelainen Liina Lumikari kertoo.

Morkun valtauksen takana on noin kolmenkymmenen hengen porukka, ja Liinakari on yksi heistä. Morkun ovet avattiin lauantaina kello yhdeltätoista.

Morkussa on esillä taidetta, mutta taide ei ole silti pääosassa.

– Otamme tällä kantaa Morkun purkamiseen. Ihmettelemme, miksi rakennus pitää hävittää, Lumikari toteaa.

Taidenäyttelyn tavoitteena on kerätä ihmisiä näkemään pitkään käyttämätön ja purku-uhan alla oleva rakennus uudessa valossa. Tarkoituksena on myös herättää keskustelua rakennuksen tulevaisuudesta.

Morkun puolustajat muistuttavat, että keskustan alueella on yhä vähemmän tilaa sosiaaliselle ajanvietolle, joka ei ole riippuvaista kuluttamisesta ja hierarkioista.

– Haluamme kunnioittaa hienoa rakennusta pitämällä siitä huolta itse tapahtumassa, toleroimalla vain siistiä käytöstä ja ottamalla ripustuksessa ja muussa toiminnassa huomioon, ettei mitään vaurioita tilaan haluta aiheuttaa, talonvaltaajien tiedotteessa kerrotaan.

Tiedotteessa todetaan myös seuraavaa:

– Parasta olisi tietenkin, jos voisimme osoittaa olevamme valmiita samaan kuin sata vuotta sitten edeltäjämme: talkoovoimin kunnostamaan Morkun virallisten vähimmäisstandardien tasolle pitempiaikaista käyttöä varten.

Tiedotteessa muistutetaan myös, että Morkun talonvaltauksen taustalla ei ole sama ryhmä, joka puolustaa vanhan tavara-aseman säilyttämistä. Morkun puolustajilla on myös Facebook-sivut, joilla voi ottaa kantaa Morkun tulevaisuuteen. Facebook-sivut löytyvät nimellä Squat Morkku.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat