Paikalliset

Tamperelainen filosofian tohtori ryhtyi kosmetologiksi

Anna Minasyan näyttää, miten käyttämänsä hoitolaite toimii.

Biokemisti, filosofian tohtori Anna Minasyan jätti yliopistouran taakseen ja ryhtyi kauneusalan yrittäjäksi

Nuoruuden haave palveluammatista on nyt toteutunut.

– Olen aina halunnut tehdä työtä ihmisten hyvinvoinnin eteen. Kun jätin yliopiston, oli tarkoitukseni opiskella sairaanhoitajaksi. Kosmetologin työ vetosi kuitenkin enemmän, sillä tässä pystyy hemmottelemaan ihmisiä, Anna Minasyan hymyilee.

Hän valmistui uuteen ammattiinsa Hämeen kosmetologikoulusta. Kauneushoitola Ihmeen hän perusti viime elokuussa ja työskentelee Aleksanterinkadulla sijaitsevassa kuuden kauneusalan yrittäjän yhteisessä Hyvinvointistudio Divinossa.

Anna on erikoistunut akneihon hoitoon. Siinä hän käyttää Darsenval-hoitomenetelmää.

– Laite perustuu korkeataajuusvirtaan, hän selvittää.

Sähkövirta vaikuttaa hermopäihin, keskushermostoon ja vilkastuttaa lymfa- ja verenkiertoa. Rasvainen iho rauhoittuu ja hapensaanti solussa paranee. Hoito vaikuttaa ihon immuniteettiin ja tekee antiseptisen vaikutuksen, jolloin talineritys tasapainottuu ja iho kiinteytyy.

Käsittelyyn kuuluu alkupuhdistus, vaikuttava seerumi ja mekaaninen puhdistus. Sen jälkeen vasta varsinainen hoito.

Anna Minasyan on kotoisin Armeniasta, ja Tampereella hän on asunut kuusitoista vuotta. Hän suoritti suomalaista maisterin tutkintoa vastaavan MSc -tutkinnon Jerevanin yliopistossa Armeniassa. Tutkijana Anna Minasyan työskenteli Tampereen yliopiston lääketieteen laitoksen anatomian osastolla vuodesta 2004 vuoteen 2010 asti.

Anatomian alaan kuuluva väitöskirja Vitamin D and the nervous system (D vitamiini ja hermosto) tarkastettiin joulukuussa 2008 Tampereen yliopiston lääketieteen laitoksella professori Pentti Tuohimaan tutkimusryhmässä.

– Tutkimus vahvisti käsitystä, että D-vitamiini säätelee useita hermoston toimintoja ja että aivot ovat D-vitamiinin kohde-elin. Havainnoilla on merkitys aivojen vanhenemisen ja sen estämisen ymmärtämisessä, Minasyan kertoo.

Tutkimus keskittyi D-vitamiinin vaikutuksiin hermostossa. Paras D-vitamiinilähde on auringonvalo ja lohikala.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat