Paikalliset

Bittimaatti suoltaa digirahaa Tullintorilla – Näin paljon on jo nostettu

DIGIRAHA Bitcoin-maksuja hyväksyviä yrityksiä on Tampereella vielä vähän, mutta 10 000 euron nostoraja on jo rikki.

Roosa Pelkonen

Tullintorin kauppakeskuksessa on otettu käyttöön automaatti, josta voi ostaa bitcoineja käteisellä.

– Bittimaatin käyttö on helppoa ja nopeaa. Laite toimii niin, että asiakas valitsee ensin käyttökielen, avaa kännykästään bitcoin-lompakon, skannaa mobiililompakossa näkyvän QR-koodin Bittimaatilla ja syöttää lopuksi haluamansa setelin laitteeseen. Bittimaatti lähettää setelin verran bitcoineja mobiililompakkoon, kertoo Bitcoinkaupat.comin toimitusjohtaja Aleksi Vitakoski .

Bitcoinkaupat.com ja Bittiraha.fi pyörittävät Suomen Bittimaattitoimintaa. Bittimaatteja on Suomessa kaikkiaan kahdeksan, Tampereen lisäksi pääkaupunkiseudulla, Turussa, Jyväskylässä ja Kuopiossa.

Virtuaalivaluutta bitcoin ei kuitenkaan kelpaa maksuvälineeksi vielä kovinkaan monessa paikassa. Tampereella bitcoinit hyväksyviä yrityksiä on kolme.

– Tullintorilla ei ole vielä yhtään liikettä, jossa voisi maksaa bitcoineilla. Olisi hirveän kiva, jos niitä tulisi, sanoo Tullintorin kauppakeskuspäällikkö Hanna Saario .

Myös Vitakoski toivoo yrittäjien löytävän bitcoinit. Hänen mukaansa isoin este digirahasta innostumiselle on usein tiedon puute.

– Yksi bitconien isoimmista eduista on, ettei niiden käytöstä kerry mitään välityskustannuksia, toisin kuin esimerkiksi luottokorttien kanssa. Suomessa on nykyään noin 40 000 bitcoinien käyttäjää, joista osa ei käyttäisi mielellään muuta valuuttaa, joten bitcoin-maksumahdollisuuden käyttöönottaminen toisi kaupoille täysin uuden asiakaskunnan.

– Asiakas hyötyy bitcoinien käytöstä siten, että se on yksi nopeimmista ja helpoimmista mobiilimaksamisen tavoista. Bitcoin-maksaminen on myös monia muita maksutapoja yksityisempää.

Vitakosken mukaan bitcoin-kiinnostus on kuitenkin selkeästi kasvamassa.

– Toimme Bittimaatin Tampereelle, sillä olimme saaneet paljon toiveita siitä. Bittiraha.fi ostaa ja myy bitcoineja, mutta ihmiset haluavat ostaa niitä myös käteisellä.

Saario näkee Bittimaatin mielenkiintoisena ja uutena vaihtoehtona Tullintorille.

– Haluamme olla edelläkävijöitä, ja mielestäni tämä on kokeilunarvoinen asia. Tullintori sijaitsee yliopiston ja isojen hotellien läheisyydessä, joten Bittimaatti tarjoaa matkailijoillekin hyvän tilaisuuden hankkia bitcoineja.

Luottaisitko bittiraha-automaattiin?

Kyllä
79% (149 ääntä)
En
21% (39 ääntä)
Ääniä yhteensä: 188

Bitcoin

Digitaalinen valuutta, joka on ollut käytössä vuodesta 2009 lähtien

Bitcoinin rahajärjestelmä on hajautettu, eikä sen käyttöä ohjaa mikään auktoriteetti

Bitcoinia käytetään yleisimmin niin, että käyttäjä lataa tietokoneelleen tai kännykkäänsä Bitcoin-lompakon, jonka jälkeen bitcoineja voi lähettää ja vastaanottaa

Tampereella bitcoineilla voi maksaa ravintola Vegemestassa, media-alan yritys Ecation Finlandissa sekä urheilu- ja premiumautoja myyvässä Auto-Outletissa

Lähteet: Wikipedia ja Bittiraha.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat