Rock City

Voimalla

Levyarvio Cosmo Jones Beat Machine: Skunkadelicatess (Karkia-Mistika Records)

Cosmo Jones Beat Machinen laulaja-kitaristi Pekka Pirttikangas on viihtynyt viime vuodet Faarao Pirttikankaan hahmossa. Siksi Cosmo Jones Beat Machinen edellisestä pitkäsoitosta on aikaa lähes kahdeksan vuotta.

Pitkä tauko on saattanut olla orkesterille jopa hyväksi. Kuopiolainen raaka blueskone käy Skunkadelicatess-levyllä kovilla kierroksilla, mutta pelkoa tiivisteiden palamisesta ei ole. Viiden tiukan ja sopivasti hullun soittajan kokoonpano painaa täysillä ja skarpisti: Cosmo Jones Beat Machine ei ole täällä miellyttämässä ketään.

Aidon ja oikean kuuloinen Cosmo Jones Beat Machine kelpaa puuttuvaksi lenkiksi juurimusiikin ja räävittömimmän punkin välille. Savolaisbändille blues ei ole puhaltelua, vaan vimmaa ja avointa ideointia. Vaikka Skunkadelicatess on hurjimmillaan piinaava kakku, Cosmo Jones Beat Machine ei koskaan sorru tylsyyteen.

Cosmo Jones Beat Machine rysäyttää Klubilla lauantaina. Valtakunnallisen keikkapäivän ilmaistapahtumassa koetaan toisena esiintyjänä tamperelainen Hobo News.

Myös Hobo Newsillä on uusi albumi takataskussaan. Lauma vaeltaa vie kuulijan Amerikkaan, mutta taiteen syvimmät juuret ovat loppujen lopuksi suomalaisessa maassa, mullassa ja korvessa. Luvassa on annos klassista, moneen kulta-aikaan kurottavaa musiikkia, jossa tarina on aina tärkein.

Cosmo Jones Beat Machine Klubilla 14.2.

cosmojonesbeatmachine.fi

Markku Makkonen

 

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Rock City

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat