Paikalliset

Tammelalaiset: 6 000 katsojalle kyllä – asuntotorneille ei

Pertti Ikävalko ja Pasi Ylinen haluaisivat päästä jo keskustelemaan, miten Tammelan Pallokenttää kehitetään jalkapallolle.

Sakari Nupponen

Tammelalaiset kantavat huolta Paltsustaan. 20.11. ollaan viisaampia.

– Emme ole vastaan. Olemme puolesta, Tampereen Tammelaiset ry:n aktiivit Pasi Ylinen ja Pertti Ikävalko sanovat pallokentän laidalla.

Heitä jäytää huoli, että jalkapallo lähtee sittenkin Hakametsään ja se on sitten yhtä kuin hyvästit.

– Tori on Tammelan sydän. Paltsu on sen keuhkot, Ikävalko alleviivaa pariinkin otteeseen.

Kumpaakin vaivaa myös Paltsun ympärille laskeutunut hiljaisuus.

– Ettei vaan tässä kävisi niin, että tähän tulee sittenkin vain asuntoja. Mitkä ovat hankkeen reunaehdot, joista on puhuttu. Uhkana on, että kaupunki tekee rahapulassa tonttikaupan niin, ettei kenttää tulekaan, vaan tontilla pyritään vain maksimoimaan kerrosneliöt. Siltä se haiskahtaa, he toteavat.

Pallokentän kehittäminen otettiin osaksi Anna-Kaisa Ikosen (kok) pormestariohjelmaa. Sen mukaan tavoitteena on luoda tämän valtuustokauden aikana suunnitelmat noin 6 000-paikkaiselle modernille stadionille. Hankkeessa tutkitaan myös muuta rakentamista, esimerkiksi asunto- ja liiketilojen sijoittamista stadionin yhteyteen.

– Ei stadionille voi mitään huusholleja rakentaa. Seurojen tilat mahtuvat kyllä, liiketiloja katutasoon sekä saunat ja muut sellaiset kellariin. Mutta kuuden tuuman jööti kahden tuuman putkeen: se ei käy, Ikävalko sanoo.

Ylistä harmittaa, että tammelalaisilta ei ole kysytty tähän mennessä mitään. Hän kuului myös Tammelan seurantaryhmään, jonka pormestari kutsui kesällä jo kerran koolle, mutta se peruttiin sittemmin viime tippaan.

– Pormestariohjelmassa on muuten 16 ”osallis”–alkuista sanaa. Tarkistin.

Suunnitteluun asetetun ohjausryhmän puheenjohtaja Pekka Salmi (sd) liennyttää tammelalaisten tunnekuohua.

– Ei ole ollut vielä mitään kerrottavaa. Olemme edenneet hitaammin kuin oletettiin, mutta kaupunkilaisille ja medialle järjestetään avoin tilaisuus 20.11. Sampolassa.

Ohjausryhmä on koolla keskiviikkona ja Salmen mukaan voi olla, että sen pohjalta annetaan jokin tiedote, jos vain mahdollista.

Hän kumoaa luulot, joiden mukaan kaupunki olisi jo sitoutunut rakennusyhtiö Lemminkäisen esittämiin ajatuksiin.

– Haluamme jättää mahdollisimman paljon tilaa luovuudelle.

Ja miten aikataulu tästä eteenpäin?

– Kansalaiskeskustelu alkaa varmasti marraskuussa. Toimistoilla on kevät aikaa tehdä suunnitelmat. Kaavan voisi saada valmiiksi 2015 ja rakentamaan päästä 2016.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat