Paikalliset

Maruseki, Nanda Devi, Abu Fuad, Thai&Laos ja Antika ovat Tampereen parhaat etniset ravintolat - katso top 20

Sakari Nupponen

Pala Japania keskellä Tamperetta, sanovat äänestäjät. Paikan aitous vakuutti Paras Tamperelainen -äänestyksessä.

– Ruokien filosofia perustuu japanilaiseen keittiöön, mutta olemme lisänneet niihin kotimaisia elementtejä, kuten lähiruokaa, ravintoloitsija Leona Suzuki aloittaa.

Lounaslistalla on perusjapanilaista. Illalla keittiö muuttuu moderniksi japanilaiseksi. Siis, jos Tampereella asuva japanilainen potee koti-ikävää, hän tulee lounaalle. Illalla Suzuki taas hämmästyttää Tampereella vierailevia japanilaisia turisteja ja liikemiehiä: Ai, tällainenkö meidän keittiömme voisi olla!

Lista uusitaan 2–3 kertaa vuodessa.

– Se on tapahtunut juuri nyt ja edellisen kerran keväällä, jolloin kevennettiin. Nyt taas tehdään täyteläisempää, lohturuokaa..., hän tapailee.

Maruseki testaa koko ajan uusia ideoita ja seuraa kassaraporteista, miten ne myyvät. Flopit Suzuki panee vaihtoon, mutta ”suht hyvin menneet” saavat toisen mahdollisuuden.

Sitten on myös periaatteita ja käytäntöjä:

– Ei ole mitään järkeä rahdata lentokoneella tonnikalaa Chilestä. Olemme muutenkin mukana WWF:n kalakampanjassa. Vältämme kaikkia uhanalaisia lajeja.

Tässä Maruseki oli tiennäyttäjä tamperelaisille sushipaikoille. Uudella listalla on mm. silakkaa ja muikkua.

– Näemme sushin uudella tavalla. Miksi se olisi aina kalaa, hän kysyy ja vastaa:

– Nyt se on myös ankkaa, lihaa ja maissikanaa.

Tämän maissikanan kohdalla Suzuki joutuu myöntämään, että se ei ole ihan lähiruokaa vaan tulee Ranskasta, kun suomalaista ei saa.

Sushi on puolestaan liian pieni sana Marusekille.

– Sushiravintoloita on syntynyt paljon. Haluamme erottua niistä. Meillä on vahva lämmin keittiö, Suzuki alleviivaa.

Miksi hän?

– Tulin Suomeen perheen kanssa 18 vuotta sitten, sellaisena pojannulikkana yläasteelle. Pienestä pitäen olen ollut auttamassa äitiä ravintolan keittiössä.

Hänen äitinsä ei ole enää mukana ravintolabisneksessä.

– Nyt olen kolmekymppinen asunut jo suurimman osan elämääni Suomessa,

Maruseki on siis Tampereen paras etninen ja toiseksi paras kalapaikka. Kalapaikkaäänestyksessä se hävisi niukasti Kauppahallin 4 vuodenajalla. Etnisten sarjassa se voitti niukasti Nanda Devin, joka saavutti taas parhaan kasvisruoan tekijän tittelin.

Seuraavassa Tamperelaisen numerossa parhaat kalapaikat.

20 parasta

1. Maruseki, Hämeenkatu 14,5 %

2. Nanda Devi, Näsilinnankatu 13,7 %

3. Abu Fuad, Foodstation 12,0 %

4. Thai & Laos Restaurant, Näsilinnankatu 9,0 %

5. Antika, Väinölänkatu 7,3 %

6. Katmandu, Satakunnankatu 7,0 %

7. Vinoteca del Piemonte, Suvantokatu 6,1 %

8. Golden Unicorn, Hallituskatu 5,2 %

9. Lotus Garden, Rongankatu 4,3 %

10. Wistub Alsace, Laukontori 3,9 %

11. Swagath, Aleksanterinkatu 3,8 %

12. Borneo, Ilmarinkatu 3,7 %

(Top 20 -listalle pääsivät myös Thai Na Khon Hämeenkadulta, Sanghai Tuomiokirkonkadulta, Punjab Kebab Kirkkokadulta, Pikkukiinalainen Nguyen Cao Sun Tuomiokirkonkadulta, Maladabi Hervannasta, La Fonda Puutarhakadulta, Galata Kebab House Kauppa-aukiolta ja Evin Sammonkadulta).

Ääniä annettiin yhteensä 2 066.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat