Paikalliset

Farssista tragikomediaksi: Vain nämä voivat olla syinä outoon Ilves-päätökseen

Ilves Hockey Oy.n viime vuosien tarinaa on kutsuttu farssiksi.

Farssi on komedia jonka viihdyttävyys perustuu väärinkäsityksiin, salaisuuksiin absudeihin tilanteisiin, verbaaliin huumoriin ja nopeaan, loppua kohden kiihtyvään juoneen, kertoo Wikipedia.

Nokkela ja osuva määritelmä.

Tosin Ilves-saagan juonenkäänteet ovat jo niin uskomattomia, että vertailu farssiin tyylilajina on liian laimea.

Muutaman kuukauden ajan kasvukertomusta tai ryysyistä rikkauksiin -dramaturgiaa hakenut juoni muuttui maanantaina jälleen tragikomediaksi.

Hallituksen tiedotteen mukaan sopimuksen purkamisen taustalla on "allekirjoituksen jälkeiset tapahtumat, omistusjärjestelyn erittäin hidas eteneminen, Ilveksen talouden vakauttamiseen liittyvät tehdyt ja tekemättömät toimet, Ilveksen rahoitus, Ilveksen julkisuuskuva ja Ilveksen tärkeimmät kumppanuudet".

Eli kummemmin erittelemättä lähes kaikki mahdollinen, mitä esisopimuskuukausien aikana on tapahtunut. Tai jäänyt tapahtumatta.

Usein mukana on myös vähintään yksi takaa-ajokohtaus, jetkaa Wikipedia farssimääritelmäänsä.

Jos Ilveksessä on käynnissä farssi, tarinan takaa-ajettu on nyt omistajakandidaatti Marko Sjöblom, jonka päälle Ilveksen hallituksen maanantaina lähettämä tiedote lataa melkoisen lastin.

Jos hallituksen tiedotetta lähtee tulkitsemaan, shokkieron syitä voi olla kaksi.

Joko Sjöblomilla ei ole rahaa sanojensa tueksi ja Ilveksen lunastamiseksi. Toinen mahdollinen syy on se, että miehestä on selvinnyt jotain sellaista, mikä tekee hänestä seuralle niin merkittävän maineriskin, että suhde täytyy laittaa poikki. Syy voi olla myös näiden kahden yhdistelmä.

Kaikki muut mahdolliset syyt voidaan latoa käsitteen pikkusieluinen seurapolitikointi alle.

Hallitus perustelee ulkokohtaisuuttaan "liikesalaisuussyillä". Ilves-faneille tämä tuskin riittää, vaikka tiedotteen loppuun päätösen puoltajiksi on kerätty Ilves-perheen Kuka on kukin -lista. Erittelyjä kaipaavat muutkin kuin Sjöblom.

Fanien reaktio tiistaisessa Kalpa-ottelussa on huomattavasti mielenkiintoisempi kuin ottelun lopputulos. Moni pitää monacolaismiljonääriä edelleenkin pelastajana.

Farssit päättyvät yleensä onnellisesti, kirjoittaa Wikipedia.

Jos kyseessä onkin vain farssi, eikä painajainen, toivoo nyt Ilves-väki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat