Satu Silvo sateessa Palatsissa

Laulavien sadepisaroiden päärooleissa nähdään Tommi Soidinmäki, Laura Virtala ja Satu Silvo.

Laulavat sadepisarat saa ensi-iltansa Musiikkiteatteri Palatsissa keskiviikkona.

Yhtä pääosista näyttelee Satu Silvo. Hän on Lina Lamont, mykkäelokuvan suuri diiva, joka on menettämässä asemansa äänielokuvan tulon myötä.

Linalla on onnettomuudekseen äänielokuvaan sopimaton ääni. Rooli on Silvon mieleen.

– Siinä on huumoria ja koko musikaalissa oikeaa komediaa. Pohjalla on kuitenkin traaginen vire ja samaistuskohteita meille kaikille, miten kelvata tässä elämässä.

Kaunista Linaa kiusataankin aika rankasti ja hän saa naamalleen jopa kermakakun.

– Onhan se hauska kohtaus, mutta huono meikeille, Silvo nauraa.

Äänen lisääminen elokuvaan ei haittaa sen sijaanmusikaalin Don Lockwoodia. Häntä näyttelee vuoden 2004 Tangokuningas Tommi Soidinmäki.

Don ja Lina ovat supertähtiä ja elokuvien lemmenpari.Oikeassa elämässä heidän rakkautensa ei kukoista ja Linan harmiksi Don iskee silmänsä näyttelijän urasta haaveilevaan Kathyyn, jota näyttelee Laura Virtala.

Lina Lamont ei kaihda mitään keinoja säilyttääkseen tähteytensä Hollywoodissa.

Musiikkiteatteri palatsi juhlii Laulavilla sadepisaroilla toimintansa viidettä vuotta. Musikaalin valinnassa taiteellinen johtaja Katariina Lairikko näkee yhtymäkohtia Tuulensuun taloon, jossa teatteri toimii.

– Laulavissa sadepisaroissa eletään vuotta 1927 ja talo valmistui samaan aikaan.

Sadepisaroissa kuuluu myös oikean sateen ropinaa, sillä lavastuksiin on upotettu vesijohdot.

– Vesi ei valu näyttämölle, vaan omiin säiliöihinsä, joten musikaali ei uhkaa talon rakenteita, teatterinjohtaja Petri Lairikko vakuuttaa.

Musikaalissa steppitanssilla on olennainen osuus. Koreografiasta ja stepin harjoittamisesta vastaa Antti Niskanen. Hänet nähdään myös yhtenä tanssijoita.

Musikaali perustuu kuuluisaan Singin in the rain -elokuvaan vuodelta 1952, jonka ohjasivat Gene Kelly ja Stanley Kone, He tekivät myös elokuvan koreografian ja Gene Kelly näytteli yhdessä pääosista. Elokuvan käsikirjoituksen ovat laatineet Betty Comden ja Adolph Green.

Musiikkiteatteri Palatsin esityksen ohjaa Petri Lairikko. Puvut on suunnitellut Kaija Serpentiini ja kampaukset Erja Mikkola. Kahdeksanhenkistä orkesteria johtaa Heikki J. Heinonen.

Laulavat sadepisarat Musiikkiteatteri Palatsissa keskiviikkona 18.9. kello 19.30