Paikalliset

Abu Fuad tekee comebackin ja yllättää

Ville Rantanen, Abu Fuad ja Joel Lahti lupaavat nostaa Tampereen kebab-kulttuuria uudelle laatutasolle.

Sakari Nupponen

Tamperelaisen ravintolamaailman yksi grand old man, Abu Fuad, 68, tekee näyttävän paluun. Perjantaina asematunneliin avautuvan Foodstation-ruokamaailman vetonaula on Tampereen vanhin kebab-ravintola.

Abu Fuad jaksaa myös yllättää. Perinteisen reseptin mukaan tehty lihakebab on saanut vierelleen toiseen vartaaseen pyörimään kanakebabin. Se on tehty Abu Fuadin oman reseptin mukaan. Sämpylät hän hankkii tuoreena Jussinhannan leipomolta.

Kaupungin ensimmäinen kebab-ravintola ehti lopettaa vuosi sitten, kun Koskikeskusta pyörittävä Citycon irtisanoi yrityksen vuokrasopimuksen. Abu Fuad, oikealtan nimeltään Fouad Hanafi-Eweiss, avasi kebab-ravintolan ensimmäisen kerran 1982.

Tätä ennen hän oli työskennellyt monissa ravintoiloissa vuodesta 1971: ensin Linkosuolla, sitten Coussiccassa ja omassa ravintolassa nimeltä Sadat Padat sekä Salhojankadun Pubissa ja Saludissa.

Finnparkin perustamaan Foodstationiin tulee perjantaina myös Minetti-jäätelöbaari, Delisushi, Sweet Bakery, The Burger Bar, Zok Wok ja Aseman Grilli. Kaikille paikoilla on erilaiset liikeideat ja keskenään niillä on suunnilleen vain yksi kilpaileva tuote: kahvi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat