Paikalliset

Hippa-keskus purkaa lapsiperheiden kalenteritukokset

CheerHipassa leikin ja hauskanpidon ohella tunnilla harjoitellaan cheerleadingia, joka on monipuolinen tanssia, hyppyjä, akrobatiaa ja kannustushuutoja yhdistelevä liikuntamuoto.

Claus Carlsen

Uudessa perheliikuntakeskuksessa lapsi ja aikuinen liikkuvat samaan aikaan samassa paikassa – vähintään viereisissä saleissa.

Tilansa viisinkertaistanut perheliikuntakeskus Hippa lunastaa lupauksensa lasten ja vanhempien yhteisenä ja yhtäaikaisena liikuntapaikkana.

Kevättalvella Leinolan Vestonkulmassa avannut Hippa on laajentunut monitoimisalilla ja aikuisten ryhmäliikuntasalilla.

– Laajentumisen myötä Hipassa voivat harrastaa lapset ja aikuiset yhtäaikaa, eli koko perhe samaan aikaan ja samassa paikassa! iloitsee Hippa-yrittäjä Marika Hillberg.

Hipan idea perustuu nykypäivän kiireisten lapsiperheiden kalenteritukosten avaamiseen.

Kun lapsi ja aikuinen saavat liikuntaharrastuksensa samaan aikaan ja paikkaan, säästyy puolet ajasta vaikkapa johonkin muuhun perheen yhdessäoloon.

– Vanhempien ei tarvitse istua salin ulkopuolella odottamassa ja räpläämässä kännykkää, vaan he voivat osallistua vaikkapa ryhmäliikuntaan. Lisäksi meillä on aikuisille vapaan harjoittelun alue, jossa on esimerkiksi kahvakuulia.

Osa ryhmistä on lasten ja vanhempien yhteisiä, osassa taas mielekkäitä ryhmiä on pyritty sijoittamaan samaan aikaan.

Uudessa monitoimisalissa pidetään lasten palloiluryhmiä ja muun muassa tanssitunteja. Pelkästään lasten ryhmiä on viikko-ohjelmassa useampi kymmenen.

Tänä syksynä suosituimpia ovat olleet parkour- ja sirkusryhmät. Listasta löytyy palloilulajeja, kuten futsalia ja salibändyä, yleisurheilua ja tanssilajeja sekä muun muassa pienemmille tytöille ja pojille suunnatut KeijuHippa- ja NinjaHippa-liikuntaryhmät.

Hillbergin mukaan ryhmiä ja lajeja otetaan ohjelmaan lasten ehdoilla.

– Liikunnan pitää olla hauskaa ja mukaansatempaavaa, tuottaa riemua ja onnistumisen tunteita ilman sen suurempia paineita ja kilpailutavoitteita.

Aikuisten viikkokalenterista löytyy muun muassa Vatsa-peppu-, Äijähuolto-, Aikuisten sirkus -, Pilates- ja Zimba-ryhmät.

Muita uutuuksia Leinolan Vestonkulmaan vanhaan teollisuushalliin rakennetussa Hipassa ovat kiipeilyseinä, volttirata, jättitrampoliini ja golfsimulaattori. Lisäksi Hipassa on muun muassa hierontaa ja fysioterapiaa tarjoava Palmaris ja Kahvila Hippa.

– Tarjolla on terveellistä välipalaa, kuten hedelmiä, leipää ja jugurttia. Lasten valikoiva maku on otettu huomioon. Ja kahvia ja teetä tietysti löytyy, kertoo Hillberg.

Perheliikuntakeskuksessa työskentelee täyspäiväisesti neljä ihmistä. Lisäksi osa-aikaisia ryhmien vetäjiä on kymmenkunta.

www.hippa.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat