Vaalikoneemme on nyt avattu!

Paikalliset

Säilytetäänkö yli 100-vuotias tavara-asema sittenkin?

Pro tavara-asema -liike terhentyy. Tänään se kerää nimiä Tammelantorilla.

Netti veti eilen jo satoja allekirjoituksia.

Maanantai-iltana verkossa julkaistu adressi keräsi muutamassa tunnissa satoja allekirjoituksia. Adressin keräys jatkuu tänään tiistaina myös Tammelantorilla. Nimiä adressiin keräävät toukokuussa perustetun Pro tavara-asema -liikkeen kannattajat ja aktiivit.

Tässä perusteluja:

Vuonna 1907 rakennetun tavara-aseman on suunnitellut Bruno Granholm.  Kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus on olennainen osa sekä Tampereen että VR:n historiaa. Asema on toiminut paitsi VR:n tavara-asemana myös Tampereen Oopperan henkilökunnan toimitilana. 1918 tavara-aseman alueella säilytettiin ja teloitettiin punavankeja. Tavara-aseman säilyttämistä ovat lausunnoissaan puoltaneet sekä Pirkanmaan maakuntamuseo että elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

– Tavara-asema on rakenteiltaan hyväkuntoinen, räystäitä myöten muurattu tiilirakennus, joka voisi palvella kaupunkilaisten tarpeita monin tavoin. Alueesta voitaisiin tehdä Tallipihan, Tullikamarin tai Telakan kaltainen kaupunkikulttuurin keidas. Rakennus voisi toimia myös kauppahallina, toimistohotellina tai ravintola- ja näyttelytilana, kirjoittaa liikkeen puolesta tutkijatohtori Sinikka Torkkola.

Hän muistuttaa, että yhdyskuntalautakunnassa huhtikuussa hyväksytyssä asemakaavaehdotuksessa tavara-asema jäisi Ratapihankadun alle.

– Lautakunta äänesti kaavapäätöksestä. Lautakunnan jäsenet Kalle Hyötynen (vas), Juhana Suoniemi (vihr) ja Aarre Raevaara (ps) esittivät vaihtoehtoisen, tavara-aseman säilyttämisen mahdollistavan kaavan valmistelemista. Kaavaehdotuksesta on tehty yli 140 muistutusta. Yhdyskuntalautakunta käsitellee asiaa seuraavan kerran alkusyksystä. Lopullisen päätöksen tavara-aseman kohtalosta tekee Tampereen kaupunginvaltuusto.

Aiheesta muualla: 

http://www.suoniemi.fi/blogi/?k=kauppahalli

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat