Paikalliset

Tornihotelli julkisti ravintolansa: grilliruokaa ja manserockbaari

Grill it on tornihotellin uusi ruokaravintola.

AkiRask / Akifoto Oy

Sokos Hotel Torni Tampereen ravintolat avautuvat keskiviikkona. Niiden konseptit julkistettiin tänään.

Hotellin 250-paikkainen ruokaravintola Grill it! keskittyy grillattaviin ruokiin.

Keittiön aito puuhiiligrilli antaa omintakeisen maun ruokiin. Ravintolan sisustuksessa on säilytetty alkuperäisen veturitallin elementtejä, kuten ratakiskot, jotka jatkuvat sisään pihalla olevasta veturien kääntöpöydästä, joka on kunnostettu toimivaksi.

Kääntöpöydässä on alkuperäiset metalliosat, ja siellä on myös nähtävillä kampi, jolla veturipöytää on käännetty pelkällä lihasvoimalla. Ravintolan tiilipilarit on muurattu alkuperäisistä veturitallien 140 vuotta vanhoista tiilistä.

100-paikkainen seurusteluravintola Paja Bar on kunnianosoitus Manserockille. Milloinkaan aikaisemmin ei ole ollut paikkaa, jossa Manserock olisi koettavissa yhtä konkreettisesti. 

Tunnelmaltaan rento ja vapaamuotoinen Paja Bar on luotu yhteistyössä Popedan, Eppu Normaalin ja Yön kanssa, mikä näkyy esimerkiksi seinillä olevissa esineistössä. Seinällä on nähtävillä muun muassa Juice Leskisen kaksi legendaarista kitaraa. Ruokalistat sisältävät rokkareiden omia suosikkiannoksia ja keittiöpäällikön valitsemia annoksia. Paja Barin oma kokoelma-CD on tamperelaisen musiikkialan vaikuttajan Epe Heleniuksen kokoama.

– Ravintolassa nähtävissä oleva kokoelma on vastaus kauan eläneeseen tarpeeseen. Tampereen kaupungilla on pitkään ollut haaveena perustaa museo Manserockille, mutta kenenkään mielestä rock ei kuulu museoon vaan Manserockin loisteliasta tarinaa on kerrottava siellä, missä ihmiset liikkuvat ja elävät. Tavoitteenamme on tehdä ravintolasta elävä kertomus tamperelaisen musiikin vaiheista ja myös täydentää sisältöä ja esillepanoa uuden sukupolven saavutuksilla, sanoo hotellinjohtaja Mikko Kankaanpää.

Paja Barin juomavalikoimaa täydentävät Pyynikin Käsityöläispanimon yksinoikeudella Tornille panemat oluet Tenderi ja Pajavasara.

– Panimomme palkittiin heinäkuussa Berliinin Global Craft Beer Awardissa maailman parhaasta portterista, ja tämä voitokas portter on ollut Pajavasaran kehittelyn pohjana, sanoo Pyynikin Käsityöläispanimon Tuomas Pere.

– Meille on ollut kunnia olla mukana tässä hankkeessa, ja odotamme innolla uuden oluen saamaa vastaanottoa, jatkaa Pere.

Moro Sky Bar on hotellin 25. kerroksessa. Asiakaspaikkoja on sisällä 100 ja ulkoterassilla 150.

Moro Sky Bar on ravintola, jonne on kaikilla kaupunkilaisilla aina pääsy, joten siksi sinne ei oteta pöytävarauksia eikä sitä voi vuokrata yksityistilaisuuksiin. Ravintola on sisustettu tyylikkään sporttiseen henkeen. Yksi kiinnostavista urheiluhenkisistä sisustuselementeistä on Sankareiden seinä hissiseinällä. Sankareiden seinä on koottu yhteistyössä tamperelaisen toimittajan Tuomo Kamisen kanssa, ja se on kunnianosoitus olympialaisissa menestyneille tamperelaisille.

Sankareiden seinän kuvista ja henkilöesittelyistä on koostettu ”Yli sata vuotta sankaruutta” -kirja, jollaista ei ole aiemmin ollut saatavilla.

Miltä tornihotellin ravintolakonseptit kuulostavat?

Huippujuttuja! Varma menestys.
51% (532 ääntä)
Ihan OK. Huonomminkin olisi voinut valita.
29% (302 ääntä)
Vikatikkejä. Ei tule mitään.
21% (215 ääntä)
Ääniä yhteensä: 1046

Lisää aiheesta: 

Nämä miehet on nyt haastettu – Paras Tamperelainen Ravintola 2014 alkaa10.10.2014 12.00
Paras Tamperelainen Ravintola 2014 alkaa – Äänestä täällä!10.10.2014 09.30
Tornihotellin nimi ja ketju varmistuivat – Lue perustelut13.5.2014 16.00
Samppanjabaari tornihotellin katolle...? - Näitäkin on ehdotettu23.12.2013 15.10

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat