Paikalliset

Tuleeko Ranta-Tampellaan kanava?

RAKENTAMINEN Kaupunginvaltuutettu Juhana Suoniemi pelkää kanavan puolesta. Kaupungilta taas vakuutetaan, että kanava rakennetaan.

Ranta-Tampellan alueella tehdään jo rakentamisen valmistelutöitä. Rannan tuntumasta kaivetaan pois pilaantunutta maata. Lisäksi rannassa tehdään täyttöjä tunnelin louheella.

Mahtaako Ranta-Tampellaan tulla sittenkään kanavaa? Kaupunginvaltuutettu Juhana Suoniemi (vihr) heitti tällaisen ajatuksen ilmoille Facebook-ryhmässä Lisää kaupunkia Tampereelle .

– Pelko juontaa juurensa siitä, että moni hyvä suunnitelma on haudattu Tampereella, Suoniemi perustelee kommenttiaan.

Suoniemi toivoo, että kanava rakennetaan Ranta-Tampellaan. Hän pelkää kuitenkin, että valtuusto voi vielä kääntyä kanavaa vastaan.

– Valtuuston on vallannut talouspuhe, ja koen, että sellainen vaara on olemassa, että kanava nähdään pelkkänä kuluna, Suoniemi perustelee.

Ranta-Tampellan hankejohtaja Tero Tenhunen pitää Suoniemen ajatusta kummallisena.

– Ilman muuta kanava tehdään, sehän on asemakaavassakin. Sitä paitsi kanava on aivan olennainen osa alueen vetovoiman kannalta.

Asemakaavaselostuksessa todetaan, että kanava on keskeinen kaupunkikuvallinen elementti Ranta-Tampellassa. Kanava halkaisisi alueen itä-länsisuunnassa, ja se olisi 13 metriä leveä. Kanava peittäisi alueesta vajaan hehtaarin.

Tenhusen mukaan kanava tehdään Ranta-Tampellaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

– Kanavan tekemistä ei voi aloittaa ennen kuin saamme vanhan tien pois alta. Tie poistuu käytöstä vuoden 2017 alussa, ja kanava valmistuu viimeistään vuonna 2018, Tenhunen kertoo.

Apulaispormestari Pekka Salmi (sd) on hänkin hämmästynyt Suoniemen väitteestä, että kanava jätettäisiin rakentamatta.

– Asemakaava on jo lyöty lukkoon. Kanavan poistaminen muuttaisi Ranta-Tampellan kuviot niin totaalisesti, että koko asemakaava pitäisi tehdä uusiksi, eikä siinä olisi mitään järkeä. Silloin koko Ranta-Tampella-hanke viivästyisi, Salmi sanoo.

Suoniemi ei kuitenkaan usko asiaa, ennen kuin näkee kanavan omin silmin.

– Asemakaava ei velvoita rakentamaan mitään, vaan kaava vain mahdollistaa rakentamisen, Suoniemi muistuttaa.

Tarvitaanko TampereellE kanava?

Kyllä
75% (94 ääntä)
Ei
25% (32 ääntä)
Ääniä yhteensä: 126

Näin työt
etenevät

Ranta-Tampellan alueella tehdään rakentamisen valmistelutöitä. Tehtaiden (mm. Tampellan) pilaamia maita puhdistetaan rannan tuntumassa.

Rannassa tehdään myös täyttöjä tunnelin louheella.

Kaupunki suunnittelee parhaillaan tontinluovutuskilpailua alueelle. Kilpailu julkistetaan todennäköisesti vuodenvaiheessa. Kaupunki odottaa rakentajilta korkeatasoisia ratkaisuja.

YIT omistaa Ranta-Tampellan maista noin puolet. Yhtiö on jo aloittanut oman markkinointinsa. YIT:n materiaalia löytyy osoitteesta
rantatampella.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat