Rock City

Mushaboom – Kehittyvää taantumuksellisuutta!

Tamperelainen Mushaboom palauttaa uskon rockiin.

Pari vuotta toiminut Mushaboom on ensialbumillaan valmis ja avarakatseinen. Perjantaina ilmestyvä kiekko on juhlan aiheena lauantaina, kun Nekalan rokkikopla esiintyy Hämeenpuiston O’Hara’sissa.

Luvassa on tiukan rentoa tavaraa, joka kumartaa 1960- ja 1970-lukujen bluesin, progen ja hippihengen syövyttämälle rockille.

– Tarkkaavaisimmat Mushaboom-levyn kuuntelijat tulevat huomaamaan, että albumin kahdeksan biisiä on kaikki rakennettu hieman erilaisista palikoista, mutta istuvat silti hyvin yhteen kokonaisuutena. On folkia, bluesia, rockia, psykedeliaa..., kitaristi ja bändin pääasiallinen säveltäjä Risto Pajari avaa.

– Kun levyä alettiin kasata, me haluttiin tehdä se omilla ehdoilla alusta loppuun ilman ulkopuolista tuottajaa. Siten siitä tuli tasan meidännäköinen lätty.

Mushaboomin metodi on rohkea. Kun nuori orkesteri lähtee ominpäin liikkeelle, lopputulos ei useinkaan aukea kuin soittajille itselleen. Tamperelaisyhtye on tässä rintamassa myönteinen poikkeus: kokonaisuus kantaa monilla tasoilla.

Pajari ei kuitenkaan koe elävänsä valmiissa maailmassa. Mushaboomin musiikista kuulee, että se pohjaa jatkuvaan kehittymiseen, ei muodin harjalla kliseisesti ratsastamiseen.

– Jos rockilla tarkoitetaan tyhjäpäistä kitarariffittelyä, meikkejä, ketjuja ja vöitä, niin mua ei haittaa pätkääkään, vaikka se kuolisi pois, Pajari toteaa.

Mutta kun se tarkoittaa Mushaboomia ja vaikkapa Dandelion Beach -biisin tasoisia kappaleita, tulevaisuus on turvattu.

Mushaboom O’Hara’sissa 1.6.facebook.com/mushaboomband

Etusivulla nyt

Uusimmat: Rock City

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat