Paikalliset

Tällainen on Tampellan tornitalo – Katso kuvat!

TAMPELLA Espantornin ylimmistä kerroksista avautuvat näköalat Näsijärvelle ja Tampereen keskustaan.

Tampereella on taas yksi tornitalo harjakorkeudessa. Ja mikä huomionarvoisinta, tämä torni ei olekaan musta, vaan tiilenpunainen ja valkoinen.

Tampellan esplanadin päähän noussut Espantorni on 55 metriä korkea, kerroksia siinä on 17. Rakennus valmistuu ensi kesänä.

Kenen talo? Espantornia rakennuttaa Tampereen seudun opiskelija-asuntosäätiö TOAS. Rakennuksesta tulee tavallinen opiskelijatalo – tosin huoneistot voi muuttaa tarvittaessa myös hotellikäyttöön.

Rakennukseen otetaan asukkaiksi vain niitä, jotka opiskelevat tamperelaisessa peruskoulun jälkeisessä oppilaitoksessa. TOAS:n kiinteistöpäällikkö Leena Aho-Manninen arvelee, että iso osa asunnoista menee niille TOAS:n asukkaille, jotka ovat odottaneet asunnonvaihtoa pisimpään.

Se, kuka pääsee asumaan ylimpiin näköalakerroksiin, määräytyy TOAS:n jonotusnumeron mukaan.

Asuntoja. Espantornissa on 175 asuntoa. Jokaisessa kerroksessa on 12 asuntoa: kaksi parvekkeellista kaksiota, kaksi parvekkeellista yksiötä ja kahdeksan yksiötä, joissa ei ole parveketta.

Asuntojen neliövuokraa ei ole vielä vahvistettu.

Liikehuoneistoja. Katutasolla sijaitsevassa kerroksessa on liikehuoneistoja, joihin etsitään parhaillaan vuokralaisia. Katutasoon on mahdollista sijoittaa esimerkiksi ravintola, ja rakennuksen eteen on tehty tila terassille.

Kattosauna. Espantornin alimmassa kerroksessa on opiskelijoiden sauna. Ylimmässä kerroksessa sijaitseva kattosauna menee vuokralle, eli sinne opiskelijoilla ei ole asiaa. Kattosaunaan etsitään parhaillaan vuokralaista. Sauna voidaan vuokrata myös yhdessä alakerran liikehuoneiston kanssa.

Espantornin kattosaunasta avautuvat hienot näkymät Näsijärvelle ja Tampereen keskustaan. Saunan terassilla on mahdollista kiertää katto ympäri. Löylyhuoneessa on isot ikkunat keskustan suuntaan, ja saunaosaston neuvotteluhuoneesta näkee Näsijärvelle.

Pyörävarasto. Espantornissa on huomioitu pyöräilijäsukupolvi. Torniin tehdään iso, 244-neliöinen pyörävarasto.

– Melkein siihen pitää varautua, että yhdellä opiskelijalla on kolme pyörää. Yksi on olohuoneessa, toisella ajetaan ja kolmas on rikki, Aho-Manninen sanoo pilke silmäkulmassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat